Ο Εντ Σίραν περιέγραψε τον εαυτό του ως προσωπικότητα με μεγάλη ροπή προς τον εθισμό, κάτι που τον οδήγησε σε κραιπάλες με το φαγητό και το αλκοόλ, την εποχή που άρχισε να γίνεται διάσημος.

 

Ο σταρ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το άγχος, εξομολογήθηκε πώς έπινε όλο το βράδυ, ότι είχε βιώσει κρίσεις πανικού και μισούσε την εξωτερική εμφάνισή του, ενώ περιέγραψε πώς η σύζυγός του τον βοήθησε να αλλάξει ζωή.

 

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του το 2014-2015, ο Σίραν λέει ότι... έπιασε πάτο. «Έμενα ξύπνιος και έπινα όλη τη νύχτα και μετά κοιμόμουν στο πούλμαν. Τα λεωφορεία πάρκαραν κάτω από αρένες και εγώ κοιμόμουν εκεί μέσα όλη την ημέρα. Μετά ξυπνούσα, έβγαινα, έκανα τη συναυλία, έπινα, έμπαινα ξανά στο λεωφορείο και πιθανότατα δεν είδα το φως του ήλιου για τέσσερις μήνες», περιέγραψε.

 

«Στην αρχή είναι όλα διασκεδαστικά και μετά αρχίζει να γίνεται θλιβερό. Ήταν πιθανότατα το πιο χαμηλό σημείο που έχω βρεθεί και πάχυνα», ανέφερε ακόμη. «Δεν κάνω μισά πράγματα. Αν πρόκειται να πιω... δεν βλέπω το νόημα να πιω ένα ποτήρι κρασί. Προτιμώ να πιω δύο μπουκάλια. Ένα ποτήρι πιθανότατα δεν θα σε επηρεάσει την επόμενη ημέρα. Αλλά τα δύο μπουκάλια πιθανόν θα σε κάνουν αρκετά θλιμμένο», συμπλήρωσε.

 

Το αλκοόλ δεν ήταν το μόνο του πρόβλημα. «Έπαιρνα δύο γεύματα και τα έτρωγα. Μετά αρχίζεις να παχαίνεις και μισείς την εξωτερική σου εμφάνιση. Πράγματα όπως η ζάχαρη, τα γλυκά, το πρόχειρο φαγητό, η κοκαΐνη, το αλκοόλ, νιώθεις καλά όσο περισσότερο τα καταναλώνεις, αλλά είναι το χειρότερο για σένα», τόνισε.

 

Η σύζυγός του, Σέρι, τον βοήθησε να κάνει στροφή. «Γυμνάζεται πολύ, οπότε άρχισα να τρέχω μαζί της. Τρώω σχετικά υγιεινά, οπότε ξεκίνησα να το κάνω κι εγώ. Δεν πίνει πολύ, οπότε δεν έπινα ούτε εγώ. Πιστεύω ότι όλα αυτά άλλαξαν τα πράγματα», εξήγησε ο Εντ Σίραν.

 

Αλλά και ο μέντοράς του, ο Έλτον Τζον, τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τι έκανε. Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του, ο Σίραν βρήκε πολλά κοινά σημεία. «Έβγαινε για μια κραιπάλη παγωτού και έτρωγε τέσσερα γλυκά μέχρι να κάνει εμετό. Δοκίμαζε πόσα μαρτίνι μπορούσε να πιει. Και σκεφτόμουν "τα έχω κάνει κι εγώ αυτά"».

 

«Στροφή» στη ζωγραφική

 

Σε ό,τι αφορά τη μουσική, ο Εντ Σίραν είναι αποφασισμένος να κάνει διάλειμμα. «Ένα από τα σημαντικά πράγματα είναι να ξέρεις πότε να κάνεις ένα διάλειμμα εσύ, αλλά και το κοινό», εξήγησε. Στο μεταξύ, στράφηκε προς τη ζωγραφική.

 

«Αγόρασα 30 καμβάδες και ζωγράφιζα έναν κάθε ημέρα, για 30 ημέρες. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό», δήλωσε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει τα έργα του. «Δεν θα τα πουλήσω, απλά μου αρέσει να το κάνω. Δεν χρειάζεται να τα κρίνει κανείς», πρόσθεσε.

 

Αν και έχει κάνει συναυλίες σε κατάμεστα στάδια, εκείνος θυμάται πιο τρυφερά τις πρώτες ημέρες της σταδιοδρομίας του. «Έμαθα περισσότερα παίζοντας σε ένα δωμάτιο με έναν άνθρωπο στο Έξετερ, όταν κανείς δεν ήρθε σε εμφάνισή μου το 2009, παρά παίζοντας στο Γουέμπλεϊ για τέσσερις νύχτες. Είναι περίεργο», παραδέχθηκε.

 

Δεν έκρυψε επίσης ότι έχει βιώσει και τις «παρενέργειες» της επιτυχίας. «Όταν έχεις επιτυχία και αποκτάς χρήματα, οι άνθρωποι γίνονται περίεργοι μαζί σου. Είχα συγγενείς που έγιναν περίεργοι, φίλους που τσακώθηκαν μαζί μου και ανθρώπους που με έκλεψαν. Η φήμη μεγαλοποιεί τις ανασφάλειες του άλλου», σημείωσε.

 

Οι «περίεργες» συμπεριφορές δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς παραδέχθηκε ότι μετά την επιτυχία του άρχισε να παθαίνει κρίσεις πανικού, όταν το περιτριγυρίζουν πολλοί άνθρωποι.

 

Με πληροφορίες από BBC