Η Έμα Γουότσον μόλις έκανε μια τεράστια δωρεά με σκοπό να πολεμήσει την σεξουαλική παρενόχληση

Η Έμα Γουότσον μόλις έκανε μια τεράστια δωρεά με σκοπό να πολεμήσει την σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Η σταρ του «Χάρι Πότερ» Έμα Γουότσον έκανε μια τεράστια δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών σε μια νέα εκστρατεία που στοχεύει να βοηθήσει τα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η δωρεά έρχεται καθώς περισσότερες από 200 διάσημες γυναίκες από τη Βρετανία και την Ιρλανδία έχουν υπογράψει μια ανοικτή επιστολή ζητώντας το τέλος της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Οι Έμα Τόμσον, η Κίρα Νάιτλι και η Γουότσον είναι μεταξύ των ηθοποιών που υπογράφουν την επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Observer.

Οι γυναίκες που απόψε αναμένεται να δώσουν το παρών στα βραβεία Bafta στο Λονδίνο έχουν διαμηνύσει ότι θα φορούν μαύρο χρώμα στο κόκκινο χαλί.

Η κίνηση είναι μια επίδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα Time's Up, που ξεκίνησε μετά από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η Γουότσον έγινε μια από τις πρώτες προσωπικότητες που χορηγούν το Ταμείο Δικαιοσύνης και Ισότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίος ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding για να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο συμβουλών.


Το ταμείο δημιουργήθηκε από τις γυναίκες που υπέγραψαν την επιστολή μαζί με μια ομάδα 160 ατόμων που συμπεριλαμβάνει ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων. Σκοπός τους να παρέχουν υποστήριξη στα θύματα και να εξασφαλίσουν πως θα έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων πως είναι η στιγμή ατό το κίνημα και το μήνυμα που στέλνει να μεγαλώσουν και η δράση να φτάσει σε όλο τον πλανήτη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ