Δεν είναι από τις πιο συμπαθείς ηθοποιούς και το ξέρει. Γι' αυτό, όπως αποκάλυψε πρόσφατα, όταν η συζήτηση έρχεται στην κριτική και τα σχόλια των haters έχει αναγκαστεί να γίνει σκληρόπετση για να αντέξει. Ωστόσο, η Anne Hathaway σε ένα πράγμα είναι απολύτως κατηγορηματική και δεν επιτρέπει παρανοήσεις και σχόλια. 

 

Και αυτό είναι το body-shaming. 

 

«Το πώς νιώθει ο κόσμος για 'μένα δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνομαι εγώ. Ούτε το πώς θα ήθελε να μου συμπεριφερθεί. Αν, όμως, υπάρχει κάτι που έχει ειπωθεί για 'μένα στο πλαίσιο μιας καλοπροαίρετης κριτικής και είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορώ να δουλέψω θα το κάνω», είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή της στο "Muse" η ηθοποιός.

 

Μέχρι που ένα σχόλιο στο Instagram δημιούργησε ένα μικρό ντόμινο αντιδράσεων. Το σχόλιο έλεγε ότι η ηθοποιός πάχυνε και ακολούθησαν κι άλλα στο γνωστό ύφος μέχρι που η Hathaway αποφάσισε να απαντήσει, ποστάροντας όχι μόνο το δικό της σχόλιο, αλλά και ένα βίντεο από την προετοιμασία της για μια νέα ταινία. 

 

«Αυτό το διάστημα βάζω βάρος για τις ανάγκες ενός νέου ρόλου και η προσπάθεια πηγαίνει καλά. Για όλους εκείνους που ετοιμάζονται να σχολιάσουν αρνητικά τα έξτρα κιλά, το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, είναι δικό σας», έγραψε η ηθοποιός ως λέζαντα στο βίντεο της προετοιμασίας της, το οποίο μέχρι στιγμής έχει περισσότερο από 1 εκ. προβολές στο Instagram.