Η Αλγερία απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Barbie- Για «διαφθορά των ηθών»

Η Αλγερία απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Barbie- Για «διαφθορά των ηθών» Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Η Αλγερία απαγόρευσε την ταινία Barbie τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της.

Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε από τους κινηματογράφους να αποσύρουν αμέσως την ταινία Βarbie, καθώς σύμφωνα με δήλωση επίσημης πηγής στο Reuters, η ταινία προωθεί την ομοφυλοφιλία και δεν συνάδει με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας.

Οι κινηματογράφοι στις πόλεις της Αλγερίας ωστόσο ήταν κατάμεστοι με τους φανς της ταινίας, σύμφωνα με το 24H Algérie.

Η ταινία Barbie απαγορεύτηκε επίσημα για «διαφθορά των ηθών», ανέφερε το 24H Algérie, προσθέτοντας ότι από την ημέρα της κυκλοφορίας της, τα εισιτήρια έχουν γίνει sold out.

Σημειώνεται ότι σε όλον τον αραβικό κόσμο η ταινία δέχθηκε κριτική για τις κοινωνικές αξίες της, με το Κουβέιτ να απαγορεύει την προβολή της ταινίας την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό να προστατεύσει τη «δημόσια ηθική».

Από την κυκλοφορία της ταινίας έχει εισπράξει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως με την Γκρέτα Γκέργουιγκ να γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια που σπάει το ρεκόρ αυτό.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM