«Χρυσές Νύχτες» στο Γαλλικό Ινστιτούτο: Δωρεάν προβολές με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς

Χρυσές Νύχτες- δωρεάν προβολές με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς στις 15 και 16 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Στο πρόγραμμα θα βρούμε και το οσκαρικό «Two Distant Strangers».
0

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχεται στη χώρα μας τις «Χρυσές Νύχτες», που έρχονται για να μας συστήσουν μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς, όπως τις επέλεξαν οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου.

Με πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημία των Cesar κάθε χρόνο περισσότερες από 30 εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου επιλέγουν τις καλύτερες ταινίες τους και συνθέτουν ένα πρόγραμμα προβολών που γυρίζει σε μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο και προβάλλεται δωρεάν. 

Τριάντα τρεις ταινίες από τριάντα εννιά σκηνοθέτες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα. Από Ελλάδα συμμετέχουν το Bella της Θέλγιας Πετράκη που κέρδισε το Ίρις καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, το Τεό, ο Γείτονας Μου του Χρήστου Καρτέρη, που κέρδισε το Ίρις καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και ο Σεβαραμπές του Τζώρτζη Κόντου, που πήρε το Ίρις καλύτερου animation μικρού μήκους.

Στο πρόγραμμα θα βρούμε επίσης και το οσκαρικό Two Distant Strangers, όπου ένας μαύρος γραφίστας βρίσκεται σε μια κατάσταση τύπου Ζώνης του Λυκόφωτος, όταν παγιδεύεται σε μια λούπα που πρέπει να αντιμετωπίσει έναν λευκό αστυνομικό ξανά και ξανά, καθώς και το animation οικολογικής ευαισθησίας L’heure de l ‘Ours, που πήρε το Cesar καλύτερου animation. 

Oι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με τις ταινίες να προβάλλονται στην πρωτότυπη εκδοχή τους συνοδεία υποτίτλων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

«Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα. Μιλάμε για πολύ αρχαία αντικείμενα υπό πολλές έννοιες και υπάρχουν ορισμένα παραδείγματα στα οποία δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι ακριβώς είναι οι ιδιοκτήτες», τόνισε
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ