«Χρυσές Νύχτες» στο Γαλλικό Ινστιτούτο: Δωρεάν προβολές με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς

Χρυσές Νύχτες- δωρεάν προβολές με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς στις 15 και 16 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Στο πρόγραμμα θα βρούμε και το οσκαρικό «Two Distant Strangers».
0

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχεται στη χώρα μας τις «Χρυσές Νύχτες», που έρχονται για να μας συστήσουν μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς, όπως τις επέλεξαν οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου.

Με πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημία των Cesar κάθε χρόνο περισσότερες από 30 εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου επιλέγουν τις καλύτερες ταινίες τους και συνθέτουν ένα πρόγραμμα προβολών που γυρίζει σε μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο και προβάλλεται δωρεάν. 

Τριάντα τρεις ταινίες από τριάντα εννιά σκηνοθέτες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα. Από Ελλάδα συμμετέχουν το Bella της Θέλγιας Πετράκη που κέρδισε το Ίρις καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, το Τεό, ο Γείτονας Μου του Χρήστου Καρτέρη, που κέρδισε το Ίρις καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και ο Σεβαραμπές του Τζώρτζη Κόντου, που πήρε το Ίρις καλύτερου animation μικρού μήκους.

Στο πρόγραμμα θα βρούμε επίσης και το οσκαρικό Two Distant Strangers, όπου ένας μαύρος γραφίστας βρίσκεται σε μια κατάσταση τύπου Ζώνης του Λυκόφωτος, όταν παγιδεύεται σε μια λούπα που πρέπει να αντιμετωπίσει έναν λευκό αστυνομικό ξανά και ξανά, καθώς και το animation οικολογικής ευαισθησίας L’heure de l ‘Ours, που πήρε το Cesar καλύτερου animation. 

Oι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με τις ταινίες να προβάλλονται στην πρωτότυπη εκδοχή τους συνοδεία υποτίτλων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
K- CRIME: Eννέα νέο-νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά

Πολιτισμός / Ιστορίες εκδίκησης, αστυνομικά αινίγματα, νέο-νουάρ αισθητική: Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης στο νοτιοκορεατικό crime

9 ταινίες με την υπογραφή σκηνοθετών όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο και ο Κιμ Κι-ντουκ, αλλά και λιγότερο γνωστές προτάσεις από μία από τις πιο ακμάζουσες κινηματογραφικές βιομηχανίες έρχονται στο θερινό Λαΐς.
NEWSROOM