Η 16χρονη Κάια Γκέρμπερ, κόρη του supermodel Σίντι Κρόφορντ ήταν αναμφισβήτητα το πιο συζητημένο πρόσωπο σε όλες τις φετινές εβδομάδες μόδας που μόλις ολοκληρώθηκαν.

 

Η νεαρή γόνος διέγραψε μια σαρωτική πορεία σε όλες τις σημαντικές πασαρέλες των διεθνών οίκων, αποθεώθηκε από τη Vogue και μεγάλα περιοδικά μόδας και σχολιάστηκε όσο κανένα άλλο μοντέλο.

 

Πολλοί άσκησαν κριτική για το νεαρό της ηλικίας της και την τόσο έντονη παρουσία της στον συχνά σκληρό χώρο της μόδας. Τα βέλη τους στράφηκαν και κατά της «σιδηράς μαμάς» Σίντι Κρόφορντ που ήταν ένα βήμα πίσω από κάθε εμφάνιση της έφηβης και φάνηκε να ενορχηστρώνει την κυριαρχία της.

 

Όμως η Σίντι φαίνεται πως τελικά βρήκε τον τρόπο να απαντήσει στην κριτική και δήλωσε πως σαν μητέρα είναι πάντα ανήσυχη για την κόρη της, αλλά όχι για τη σχέση της με τη μόδα. Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Associated Press, η 51 ετών Σίντι δήλωσε: «Η κόρη μου μόλις έβγαλε άδεια οδήγησης. Ανησυχώ πολύ περισσότερο για την οδήγηση α παρά για την είσοδό της στον κόσμο τoυ μόντελινγκ.

 

«Το σημαντικό για τα παιδιά μου είναι ότι γνωρίζω πολλά για αυτόν τον κόσμο. Νιώθω πως κανείς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στη καθοδήγησή τους καλύτερα από μένα», πρόσθεσε η Σίντι Κρόφορντ.

 

Η Κρόφορντ λέει ότι καταλαβαίνει ότι ήταν αναπόφευκτο για την Κάια να εισέλθει στον κόσμο της μόδας. «Θα ήθελα να μπορούσα να το καθυστερήσω ένα ή δύο χρόνια, αλλά είναι 16 ετών. Τόσο ήμουν και εγώ όταν ξεκίνησα. Μοιάζει μικρή ηλικία , αλλά για τη μόδα είναι η φυσιολογική ηλικία για ένα ξεκίνημα».

 

Στην επίδειξη της Donatella Versace η Σίντ Κρόφορντ έκανε μια εμφάνιση έκπληξη μαζί με άλλα supermodels της εποχής της. Στην ίδια πασαρέλα περπάτησε και η κόρη της Κάια, αλλά η Σίντι λέει πως μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνώριζε αν η 16χρονη θα πέρναγε το κάστινγκ. «"Θα πρέπει να περπατήσουμε μαζί;" με ρώτησε όταν το έμαθε και της είπα "Όχι, δεν θέλω ούτε να περπατήσω μαζί σου, θα πάω με τις κυρίες που είναι η ηλικία μου και εσύ με τα κορίτσια της ηλικίας σου"», αναφέρει η Σίντι περιγράφοντας το διάλογο με την κόρη της.