Απεργία την Πρωτομαγιά

H Κιμ Καρντάσιαν δεν κάνει πίσω και εξοργίζει ακόμη περισσότερο - Η διαμάχη για τα εσώρουχα Kimono

H Κιμ Καρντάσιαν δεν κάνει πίσω και εξοργίζει ακόμη περισσότερο - Η διαμάχη για τα εσώρουχα Kimono Facebook Twitter
0

Η κυκλοφορία των εσωρούχων Kimono έχει προκαλέσει πλέον μαζικές αντιδράσεις κατά της Κιμ Καρντάσιαν, η οποία με δήλωσή της στην εφημερίδα New York Times, υπερασπίζεται την επιλογή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι φανς της Καρντάσιαν χάρηκαν με την ανακοίνωση πως κυκλοφορεί νέα σειρά εσωρούχων. Την ίδια όμως ώρα, όλη η Ιαπωνία είχε αρχίσει με μηνύματα στα social media να εξαπολύει πυρά κατά της σταρ. Η Καρντάσιαν ανακοίνωσε πως τα εσώρουχα θα ονομάζονται Kimono, όπως οι παραδοσιακές ενδυμασίες των γυναικών στην Ιαπωνία.

Τα σχόλια έκαναν λόγο για ασέβεια και ζητούσαν από την Κιμ Καρντάσιαν να αλλάξει την ονομασία. «Αυτά τα εσώρουχα δεν θυμίζουν καν κιμονό- απλώς διάλεξε μια λέξη που έχει μέσα το "Κιμ". Δεν έδειξε κανέναν σεβασμό στο τι πραγματικά σημαίνει αυτό το ένδυμα για την κουλτούρα μας», αναφέρει ενδεικτικά ένα από αυτά. Καθώς η είδηση συνοδεύτηκε με περισσότερες πληροφορίες που ανέφεραν πως η Καρντάσιαν είχε προσχωρήσει σε διαδικασίες εμπορικής κατοχύρωσης της ονομασίας, η οργή μεγάλωσε και ξεκίνησε καμπάνια εναντίον των εσωρούχων Κimono.

Θέση για το θέμα πήραν χθες και πιο επίσημοι φορείς της Ιαπωνίας ενώ υπήρξε και πολιτική παρέμβαση. Ο Daisuke Kadokawa, δήμαρχος του Κιότο, με ανοιχτή επιστολή ζητά από την Κιμ Καρντάσιαν να αποσύρει την ονομασία και την καλεί στη χώρα να γνωρίσει από κοντά την παράδοση των ενδυμασιών με την ονομασία Κιμόνο.

Ωστόσο η Κιμ Καρντάσιαν φαίνεται ανυποχώρητη και δίνει τη δική της εξήγηση, με την απάντησή της να μην κατευνάζει για την ώρα τις αντιδράσεις. Στη δήλωσή της στους ΝΥΤ, αναφέρει πως σκοπός της δεν είναι να υποβιβάσει την ιαπωνική κουλτούρα και πως επίσης δεν θέλει να περιορίσει την ονομασία με την εμπορική χρήση, εξηγώντας πως ήταν μια διαδικασία γραφειοκρατίας. «Δεν έχω σκοπό να σχεδιάσω ενδυμασίες που θα μοιάζουν με οιονδήποτε τρόπο ή να υποβιβάσουν το παραδοσιακό ένδυμα»., αναφέρει.

«Καταλαβαίνω και σέβομαι τη σημασία του κιμόνο στην ιαπωνική κουλτούρα», δήλωσε και λέει πως επειδή τα εσώρουχά της θα είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια και προσεγμένη αισθητική, εμπνεύστηκε από την ενδυμασία της Ιαπωνίας.

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM