Σε εκδηλώσεις όπως το Met Gala, όπου όλες οι διάσημες επιδίδονται σε μαραθώνιο εντυπωσιασμού με τα ρούχα τους, το να βάλει κανείς ένα φόρεμα από ανακυκλωμένα υλικά είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό και μη αναμενόμενο. Η Emma Watson περπάτησε στο κόκκινο χαλί το βράδυ της Δευτέρας με ένα εντυπωσιακό μαύρο και λευκό φόρεμα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από σχεδόν όλες τις κριτικούς μόδας.

Όμως το φόρεμα ήταν φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια και αυτό ήταν ουσιαστικά η πιο σωστή ερμηνεία του φετινού θέματος του Μet Gala "Manus x Machina: Μόδα στην εποχή της τεχνολογίας".

 

Η τουαλέτα της ηθοποιού δημιουργήθηκε σε συνεργασία του σχεδιαστή Calvin Klein, και της Eco-Age, μιας εταιρεία που βοηθά τις επιχειρήσεις να εισάγουν βιώσιμες λύσεις.

 

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala

 

Το κυρίως σώμα του φορέματος έγινε χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά υφάσματα, όλα με νήματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως τα φερμουάρ, ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και οι επενδύσεις έγιναν από βιολογικής καλλιέργειας βαμβάκι και μετάξι.

 

Η Watson έγραψε στο Facebook ότι δεσμεύεται πως το φόρεμα της θα συνεχίσει τον οικολογικό κύκλο του και μετά από νέα ανακύκλωση θα υπάρξει εκ νέου χρήση στο μέλλον.

 

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala

 

"Το να είσαι σε θέση να μετατρέψεις τα απόβλητα και να τα κάνεις φόρεμα για το  MetGala αποδεικνύει τη δύναμη και τη δημιουργικότητα, που προκύπτει όταν η τεχνολογία, και η μόδα συνεργάζονται."

 

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala