Global Citizen Festival: Metallica, Maneskin, Μαράια Κάρεϊ και παγκόσμιοι ηγέτες στη μεγαλειώδη συναυλία

Global Citizen Festival: metallica, Maneskin, Μαραία Κάρεϊ και παγκόσμιοι ηγέτες στη μεγαλειώδη συναυλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Από τους Metallica, τους Maneskin και την Μαράια Κάρει, μέχρι τον ζεύγος Μπάιντεν, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, όλοι συμμετείχαν χθες στη μεγαλειώδη εκστρατεία του Global Citizen για τον τερματισμό της φτώχειας, για το κλίμα και για τα κορίτσια όλου του κόσμου

Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται κάθε χρόνο, εδώ και μια δεκαετία, με τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ήταν μια ιδέα της φιλανθρωπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Citizen, μιας διεθνούς ψηφιακής πλατφόρμας που ίδρυσε ο Αυστραλός Χιου Έβανς για να κινητοποιήσει τους πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για τους λιμούς, την υπανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή ή τις διακρίσεις.

Global Citizen Festival: metallica, Maneskin, Μαραία Κάρεϊ και παγκόσμιοι ηγέτες στη μεγαλειώδη συναυλία Facebook Twitter
Φωτ.: Metallica/ EPA

Για να κερδίσει κανείς το «εισιτήριό» του για το Σέντραλ Παρκ, έπρεπε να εγγραφεί στον ιστότοπο της Global Citizen, να υπογράψει διάφορα ψηφίσματα και να μεταφέρει τα μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ώστε να ασκηθεί πίεση στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες του πλανήτη.

Η συναυλία, που αναμεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα και πλατφόρμες, έγινε ταυτόχρονα με μία άλλη, στην Άκρα της Γκάνας, παρά τη διαφορά ώρας.

Global Citizen Festival: metallica, Maneskin, Μαραία Κάρεϊ και παγκόσμιοι ηγέτες στη μεγαλειώδη συναυλία Facebook Twitter
Φωτ.: Maneskin/EPA

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρέθηκε στο Σέντραλ Παρκ. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στους λιμούς.Η Ευρώπη επενδύει 600 εκατομμύρια ευρώ για τη διατροφική ασφάλεια στην Αφρική, την Καραϊβική και τον Ειρηνικό» διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ διαβεβαίωσαν μέσω του μηνύματός τους ότι παραμένουν «δεσμευμένοι» στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και υπενθύμισαν ότι το καλοκαίρι υιοθετήθηκε ένας νόμος με τον οποίο θα επενδυθούν 369 δισεκ. δολάρια «για τη βελτίωση της υγείας, την προώθηση της δικαιοσύνης και της οικοδόμησης καθαρής ενέργειας».

«Είναι υπέροχο να συμμετέχω μαζί σας στη 10η χρονιά αυτού του Φεστιβάλ [Global Citizen]», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέσω βίντεο.

«Σας ευχαριστώ που δημιουργήσατε αυτό το κίνημα και κάνετε μεγάλα πράγματα να συμβούν».

Την εμφάνισή της έκανε και η μικρή Αμάλ, σύμβολο για όλα τα προσφυγόπουλα.

Global Citizen Festival: metallica, Maneskin, Μαραία Κάρεϊ και παγκόσμιοι ηγέτες στη μεγαλειώδη συναυλία Facebook Twitter
Φωτ.: Η μικρή Αμάλ/ EPA

Οι Δημοκρατικοί επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τσακ Σούμερα και Νάνσι Πελόζι, παραβρέθηκαν αυτοπροσώπως στην εκδήλωση για να προωθήσουν την περιβαλλοντική πολιτική της Ουάσινγκτον.

Όμως, μετά από πέντε ώρες «μίνι-συναυλιών» και μηνυμάτων από πολιτικούς ηγέτες και διευθυντές αμερικανικών επιχειρήσεων, οι σπόνσορες δηλαδή του φεστιβάλ, χρειάστηκε να ανέβουν στη σκηνή οι θρυλικοί Metallica για να «ζωντανέψει» το κοινό.

Ακολούθησαν οι Maneskin και οι Νεοϋορκέζοι Jonas Brothers, ένας εκ των οποίων είναι παντρεμένος με την Ινδή σταρ του Μπόλιγουντ Πριγιάνκα Τσόπρα, την οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

Η Μαράια Κάρεϊ τραγούδησε μια παραλλαγή του κλασικού «Hero» συνοδευόμενη από τη χορεύτρια κλασικού μπαλέτου Μίστι Κόουπλαντ.

Μηνύματα υποστήριξης για την εκστρατεία έστειλα επίσης οι Εμανουέλ Μακρόν, Πέδρο Σάντσεθ, η Απεσταλμένη της Νεολαίας COP27 Dr. Omnia el Omrani,ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κ.α.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM