Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι Sigur Rós - Απέκρυψαν εισοδήματα 1.2 εκατ. δολαρίων

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι Sigur Rós - Απέκρυψαν εισοδήματα 1.2 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται τα μέλη των Sigur Ros, μετά από έρευνες των αρμόδιων αρχών που διήρκεσαν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας, οι μουσικοί κατηγορούνται ότι υπέβαλαν εσφαλμένα στοιχεία στις φορολογικές δηλώσεις τους από το 2011 έως το 2014 αποκρύπτοντας εισοδήματα 151 εκατομμύρια ισλανδικών κορόνων (1,2 εκατομμύρια δολάρια).

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος επέρριψαν ευθύνη στον πρώην λογιστή τους και δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν με τις φορολογικές αρχές αφού ενημερώθηκαν για τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με το Page Six.

Σε δήλωσή τους υποσχέθηκαν να καθαρίσουν το όνομα Sigur Rós και ανέφεραν ότι το συγκρότημα «εκφράζει τη λύπη του διότι η υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο».

Τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων μελών της μπάντας, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων και κατοικιών αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα δεσμευθούν εν αναμονή της δίκης, ανέφεραν οι αρχές.

Τα 2/3 των περιουσιακών στοιχείων ανήκουν στον αρχηγό των Sigur Rós, Γιον Θορ Μπίργκισον ο οποίος ζει σήμερα στο Λος Άντζελες.

Ο Μπίργκισον κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 240.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων εισοδήματος και 105.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων από επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος -Γκέοργκ Χολμ, Κιάρταν Σβέινσον και Όρι Παλ Ντίρασον– φέρονται να αμέλησαν να δηλώσουν εισοδήματα συνολικά 1,6 εκατομμύρια δολαρίων, από τα οποία θα έπρεπε να καταβάλουν φόρους ύψους 725.000 δολαρίων.

Ο Χολμ και Ντίρασον κατηγορούνται επίσης ότι δεν πλήρωσαν φόρους 150.000 δολαρίων από επενδύσεις.

Στην Ισλανδία, ο γενικός φόρος εισοδήματος για τα άτομα με υψηλό εισόδημα είναι 46%.

«Τα μέλη των Sigur Rós είναι μουσικοί - όχι ειδικοί στα λογιστικά και τα διεθνή οικονομικά» ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης του γκρουπ Bjarnfredur Olafsson σε δήλωσή του.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέκος Φασιανός: έργα 1960-1980

Εικαστικά / Αλέκος Φασιανός: Νέα έκθεση-φόρος τιμής, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ζωγράφου

Μια μεγάλη συλλογή έργων από τη δεκαετία του ‘60 έως και το 1980 εκτίθενται για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπουζιάνη ιχνηλατώντας την πορεία του ζωγράφου στα πιο δημιουργικά του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ