KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι Sigur Rós - Απέκρυψαν εισοδήματα 1.2 εκατ. δολαρίων

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι Sigur Rós - Απέκρυψαν εισοδήματα 1.2 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται τα μέλη των Sigur Ros, μετά από έρευνες των αρμόδιων αρχών που διήρκεσαν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας, οι μουσικοί κατηγορούνται ότι υπέβαλαν εσφαλμένα στοιχεία στις φορολογικές δηλώσεις τους από το 2011 έως το 2014 αποκρύπτοντας εισοδήματα 151 εκατομμύρια ισλανδικών κορόνων (1,2 εκατομμύρια δολάρια).

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος επέρριψαν ευθύνη στον πρώην λογιστή τους και δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν με τις φορολογικές αρχές αφού ενημερώθηκαν για τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με το Page Six.

Σε δήλωσή τους υποσχέθηκαν να καθαρίσουν το όνομα Sigur Rós και ανέφεραν ότι το συγκρότημα «εκφράζει τη λύπη του διότι η υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο».

Τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων μελών της μπάντας, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων και κατοικιών αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα δεσμευθούν εν αναμονή της δίκης, ανέφεραν οι αρχές.

Τα 2/3 των περιουσιακών στοιχείων ανήκουν στον αρχηγό των Sigur Rós, Γιον Θορ Μπίργκισον ο οποίος ζει σήμερα στο Λος Άντζελες.

Ο Μπίργκισον κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 240.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων εισοδήματος και 105.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων από επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος -Γκέοργκ Χολμ, Κιάρταν Σβέινσον και Όρι Παλ Ντίρασον– φέρονται να αμέλησαν να δηλώσουν εισοδήματα συνολικά 1,6 εκατομμύρια δολαρίων, από τα οποία θα έπρεπε να καταβάλουν φόρους ύψους 725.000 δολαρίων.

Ο Χολμ και Ντίρασον κατηγορούνται επίσης ότι δεν πλήρωσαν φόρους 150.000 δολαρίων από επενδύσεις.

Στην Ισλανδία, ο γενικός φόρος εισοδήματος για τα άτομα με υψηλό εισόδημα είναι 46%.

«Τα μέλη των Sigur Rós είναι μουσικοί - όχι ειδικοί στα λογιστικά και τα διεθνή οικονομικά» ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης του γκρουπ Bjarnfredur Olafsson σε δήλωσή του.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM