Φρενίτιδα στη Βρετανία για τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πρώτη του μέρα στο σχολείο

Φρενίτιδα στη Βρετανία για τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πρώτη του μέρα στο σχολείο Facebook Twitter
1
Φρενίτιδα στη Βρετανία για τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πρώτη του μέρα στο σχολείο Facebook Twitter

Με την πρώτη μέρα στο σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ ασχολούνται από το πρωί όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας λεπτομερή ρεπορτάζ σχετικά με τι φορούσε, τι μπορεί να σκεφτόταν, το ύφος που είχε δίπλα στον πατέρα του, γιατί απουσίαζε η Κέιτ Μίντλετον αλλά και πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα και τι πρόκειται να διδαχθεί εκεί.

Ο νεαρό πρίγκιπας έφτασε με το οικογενειακό Range Rover στο ιδιωτικό σχολείο Thomas's Battersea, όπου θα φοιτήσει, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, Ουίλιαμ. Η μητέρα του Κέιτ δεν πήγε μαζί τους γιατί, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μες στην εβδομάδα, είναι έγκυος για τρίτη φορά και υποφέρει από πρωινές ναυτίες που την κρατούν προς το παρόν καθηλωμένη στο σπίτι. 


Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσιγκτον φαίνεται ο 4χρονος Τζορτζ να κρατά από το χέρι τον πατέρα του και να κατευθύνεται προς την πόρτα του σχολείου, έχοντας ταυτόχρονα ένα ανάμικτα φοβισμένο και νευρικό ύφος. Σε όλη σχεδόν τη διαδρομή, ο μικρός πρίγκιπας περπατά κοιτάζοντας χαμηλά στα πόδια του, ενώ ο Ουίλιαμ κρατά την τσάντα του και παράλληλα του λέει κάτι, προφανώς ενθαρρυντικό. 


Μόλις φτάνουν στην είσοδο, εκεί τους περιμένει η Helen Haslem που είναι δασκάλα κι η οποία χαιρετά με χειραψία τον μικρό πρίγκιπα και στη συνέχεια τον συνοδεύει μέσα στο σχολείο. 

Σύμφωνα με το βρετανικό παλάτι, ο νεαρός πρίγκιπας στο σχολείο θα είναι γνωστός ως George Cambridge και θα μοιράζεται την τάξη με άλλα 22 παιδιά, ενώ θα έχει δικό του σακάκι με το όνομά του πάνω και επίσης δικό του γραφείο. Το Thomas's Battersea είναι ένα ιδιωτικό σχολείο στην περιοχή «Nappy Valley» του Λονδίνου, όπως την αποκαλούν λόγω των πολλών επιφανών οικογενειών που ζουν εκεί. Τα δίδακτρα κοστίζουν περίπου 17.600 λίρες το χρόνο ενώ αν τελικά ο πρίγκιπας Τζορτζ ολοκληρώσει εκεί την 8ετή εκπαίδευσή του, μέχρι την ηλικία των 13 ετών, η βασιλική οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει συνολικά περίπου 172.000 λίρες.

Φρενίτιδα στη Βρετανία για τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πρώτη του μέρα στο σχολείο Facebook Twitter

Ο πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει μεταξύ άλλων μαθήματα φιλοσοφίας, αγγειοπλαστικής, γαλλικά, τραγουδιού και χορού. Στο σχολείο θα φορά πάντα, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές, συγκεκριμένη στολή που θα αποτελείται από κόκκινη μπλούζα, μπλε πουλόβερ, μπλε βερμούδα (καλοκαίρι και χειμώνα), κόκκινες κάλτσες και μαύρα παπούτσια.

Στο κλίμα της ημέρας, το παλάτι δεν παρέλειψε εκτός από τις σημερινές φωτογραφίες του μικρού Τζορτζ να δημοσιεύσει και μερικές από την πρώτη μέρα στο σχολείο των Ουίλιαμ και Χάρι που τους συνόδευε τότε η μητέρα τους, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μόδα προσφέρει μια αίσθηση χαράς σε δύσκολους καιρούς» - Ο Τζόρτζιο Αρμάνι σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του

Πολιτισμός / «Η μόδα προσφέρει μια αίσθηση χαράς σε δύσκολους καιρούς» - Ο Τζόρτζιο Αρμάνι σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του

Λίγες ώρες πριν την επίδειξή του στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου το 2024, ο Τζόρτζιο Αρμάνι μίλησε για όλα όσα η μόδα αντιπροσωπεύει για τον ίδιο και το τι μπορεί να προσφέρει μέσω αυτής στον κόσμο
LIFO NEWSROOM