Forbes: Η Σοφία Βεργκάρα είναι η καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο

Forbes: Η Σοφία Βεργκάρα είναι η καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο Facebook Twitter
EPA
0

Πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Μοντέρνα Οικογένεια», η Σοφία Βεργκάρα ήταν το 2020 η καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Η διάσημη ηθοποιός επικράτησε των ανταγωνιστριών της της «μεγάλης οθόνης» πιθανόν λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να κατακρημνιστούν τα έσοδα του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Με έσοδα 43 εκατομμυρίων δολαρίων τους 12 τελευταίους μήνες, η Σοφία Βεργκάρα, που βρισκόταν ήδη στη δεύτερη θέση έναν χρόνο πριν, προηγείται της Αντζελίνας Τζολί (35 εκατομμύρια) και της Ισραηλινής Γκαλ Γκαντότ (31 εκατομμύρια).

Η Σοφία Βεργκάρα κερδίζει 500.000 δολάρια το επεισόδιο στη «Μοντέρνα Οικογένεια» και συμμετέχει επίσης στο σόου «Αμερική έχεις Ταλέντο», από το οποίο κερδίζει «τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν», σύμφωνα με το Forbes.

Ωστόσο, η πανδημία του νέου κορωνοϊού «πάγωσε» τις περισσότερες μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ από την περασμένη Άνοιξη, κάτι που είχε αντίκτυπο στα εισοδήματα των μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, αφού εκτός των αμοιβών τους παίρνουν και μπόνους από τα εισιτήρια που κόβονται στους κινηματογράφους.

Το κλείσιμο των σινεμά εξαιτίας της Covid-19 και η απουσία νέων ταινιών συνέβαλαν προκειμένου πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης να βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης, όπως η Σοφία Βεργκάρα, παρατηρεί το Forbes. Μεταξύ αυτών, βρίσκει κανείς και την Έλεν Πομπέο ("Grey's Anatomy"; 8η θέση με 19 εκατομμύρια) και την Ελίζαμπεθ Μος ("The Handmaid's Tale", 9η θέση με 16 εκατομμύρια).

Η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Top 10 (10η θέση, 15,5 εκατομμύρια) με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην αστυνομική σειρά "Murder" και τη σειρά " Ma Rainey's Black Bottom" που θα προβληθεί σύντομα από το Netflix.

Εκτός των Αντζελίνα Τζολί και Έμιλι Μπλαντ (6η θέση με 22,5 εκατομμύρια), όλες οι ηθοποιοί της κατάταξης έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους από την τηλεόραση ή το video on demand, συμπεριλαμβανομένης της διακεκριμένης Μέριλ Στριπ (5η θέση, 24 εκατομμύρια).

Συνολικά, οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί στον κόσμο για το 2020 συγκεντρώνουν εισοδήματα 254 εκατομμύρια δολάρια (από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020), ένα ποσό μειωμένο κατά 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η κατάταξη

1. Σοφία Βεργκάρα (43 εκατομμύρια δολάρια)

2. Αντζελίνα Τζολί (35,5 εκατομμύρια)

3. Γκαλ Γκαντότ (31,5 εκατομμύρια)

4. Μελίσα Μακάρθι (25 εκατομμύρια)

5. Μέριλ Στριπ (24 εκατομμύρια)

6. Έμιλι Μπλαντ (22,5 εκατομμύρια)

7. Νικόλ Κίντμαν (22 εκατομμύρια)

8. Έλεν Πομπέο (19 εκατομμύρια)

9. Ελίζαμπεθ Μος (16 εκατομμύρια)

10. Βαϊόλα Ντέιβις (15,5 εκατομμύρια)

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM