ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Φεστιβάλ Καννών: Ο Βενσάν Λιντόν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Φεστιβάλ Καννών: Ο Βενσάν Λιντόν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ηθοποιός Βενσάν Λιντόν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 75ο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών φέτος, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου στην Κρουαζέτ.

Ο 62χρονος ηθοποιός, που έχει λάβει το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών το 2015 θα διαδεχθεί τον Αμερικανό σκηνοθέτη Σπάικ Λι ο οποίος απένειμε τον Χρυσό Φοίνικα, τον Ιούλιο του 2021, στην ταινία «Titane» της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Ζουλιά Ντικουρνό. Στην ταινία συμμετείχε και ο Λιντόν.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή και περηφάνια να μου εμπιστεύονται, μεσούσης της αναταραχής με τα πολλαπλά γεγονότα που διανύουμε στον κόσμο, το υπέροχο και βαρυσήμαντο καθήκον της προεδρίας της κριτικής επιτροπής του 75ου διεθνούς φεστιβάλ των Καννών», δήλωσε ο Βενσάν Λιντόν, τον οποίο επικαλείται η επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση εκδίδεται στο τέλος μιας μακράς αγωνιώδους περιόδου: συνήθως, το όνομα του προέδρου της κριτικής επιτροπής γίνεται γνωστό στην αρχή της χρονιάς και τα ονόματα των μελών της επιτροπής ανακοινώνονται λίγες εβδομάδες πριν από το φεστιβάλ.

Με την επανεκκίνηση του κινηματογράφου μετά την πανδημία και την ανάπτυξη των σειρών, «όλοι οι καλλιτέχνες εργάζονται», είχε υπογραμμίσει στα μέσα Απριλίου ο Τιερί Φρεμό, ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ, για να δικαιολογήσει το άστατο χρονοδιάγραμμα.

Ο Λιντόν θα πρέπει να επιλέξει την ταινία που θα βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα ανάμεσα σε 21 ταινίες που διαγωνίζονται. Θα υποστηρίζεται από οκτώ μέλη της επιτροπής, τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Ανάμεσα σε αυτούς, η Βρετανίδα ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ που έγινε γνωστή κυρίως από την ταινία [Vicky Christina Barcelona», ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί ("Ένας Ήρωας", Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών 2021) και ο Γάλλος σκηνοθέτης Λαντζ Λι ("Οι Άθλιοι", Βραβείο της Κριτικής επιτροπής 2019).

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ/Reuters

Πολιτισμός
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ