Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Facebook Twitter
Η Κέιτ Μπάνσετ ανακοινώθηκε ως η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας.
0

H Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 77ο Φεστιβάλ της Βενετίας που διεξάγεται από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση - μετά από έντονες επικρίσεις προς το θεσμό για την περιορισμένη συμμετοχή γυναικών. 

Στο περυσινό φεστιβάλ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η σκηνοθέτης Λουκρέσια Μαρτέλ από την Αργεντινή ενώ το 2017 η ηθοποιός Άνετ Μπένινγκ.

«Κάθε χρόνο περιμένω με αδημονία τις επιλογές στη Βενετία και κάθε χρόνο είναι αναπάντεχες και ξεχωριστές. Αυτό της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου - για γιορτή για το μέσο που προκαλεί και εμπνέει, αυτό που είναι το σινεμά σε όλες του τις μορφές. Και είναι προνόμιο και χαρά να είμαι εγώ φέτος πρόεδρος της επιτροπής» τόνισε η Μπλάνσετ μετά την σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα εξήρε την Μπλάνσετ, όχι μόνο για την υποκριτική της δεινότητα, αλλά και την ανθρώπινη ποιότητα και την ανθρωπιστική της δράση. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι απλώς ένα ίνδαλμα τού σύγχρονου κινηματογράφου, που έχει επιλεγεί από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες τα τελευταία 20 χρόνια και λατρευτεί από τους κινηματογραφόφιλους κάθε είδους σινεμά. Η αφοσίωσή της στο καλλιτεχνικό, στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η στάση της υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών σε μία κινηματογραφική βιομηχανία που συνεχίζει με τους όρους των ανδρών, την έχει αναδείξει σε μία έμπνευση για την κοινωνία στο σύνολό της. Το έντονο υποκριτικό ταλέντο της, σε συνδυασμό με τη μοναδική ευφυΐα της και το ειλικρινές πάθος της για το σινεμά, αποτελούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής».


Δεν είναι η πρώτη φορά που η 50χρονη ηθοποιός γίνεται πρόεδρος κριτικής επιτροπής. Το 2018, κατά το 71ο Φεστιβάλ των Καννών, ήταν και πάλι στην ίδια θέση.

Με πληροφορίες από Variety/AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM