Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Facebook Twitter
Η Κέιτ Μπάνσετ ανακοινώθηκε ως η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας.
0

H Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 77ο Φεστιβάλ της Βενετίας που διεξάγεται από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση - μετά από έντονες επικρίσεις προς το θεσμό για την περιορισμένη συμμετοχή γυναικών. 

Στο περυσινό φεστιβάλ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η σκηνοθέτης Λουκρέσια Μαρτέλ από την Αργεντινή ενώ το 2017 η ηθοποιός Άνετ Μπένινγκ.

«Κάθε χρόνο περιμένω με αδημονία τις επιλογές στη Βενετία και κάθε χρόνο είναι αναπάντεχες και ξεχωριστές. Αυτό της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου - για γιορτή για το μέσο που προκαλεί και εμπνέει, αυτό που είναι το σινεμά σε όλες του τις μορφές. Και είναι προνόμιο και χαρά να είμαι εγώ φέτος πρόεδρος της επιτροπής» τόνισε η Μπλάνσετ μετά την σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα εξήρε την Μπλάνσετ, όχι μόνο για την υποκριτική της δεινότητα, αλλά και την ανθρώπινη ποιότητα και την ανθρωπιστική της δράση. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι απλώς ένα ίνδαλμα τού σύγχρονου κινηματογράφου, που έχει επιλεγεί από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες τα τελευταία 20 χρόνια και λατρευτεί από τους κινηματογραφόφιλους κάθε είδους σινεμά. Η αφοσίωσή της στο καλλιτεχνικό, στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η στάση της υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών σε μία κινηματογραφική βιομηχανία που συνεχίζει με τους όρους των ανδρών, την έχει αναδείξει σε μία έμπνευση για την κοινωνία στο σύνολό της. Το έντονο υποκριτικό ταλέντο της, σε συνδυασμό με τη μοναδική ευφυΐα της και το ειλικρινές πάθος της για το σινεμά, αποτελούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής».


Δεν είναι η πρώτη φορά που η 50χρονη ηθοποιός γίνεται πρόεδρος κριτικής επιτροπής. Το 2018, κατά το 71ο Φεστιβάλ των Καννών, ήταν και πάλι στην ίδια θέση.

Με πληροφορίες από Variety/AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Πολιτισμός / Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Φοιτητές από το Imperial College του Λονδίνου προχώρησαν στην παρεμπόδιση της εγκατάστασης ενός γλυπτού του Antony Gormley, για το οποίο υποστηρίζουν ότι μοιάζει με άνδρα με πέος σε στύση.
THE LIFO TEAM
Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ