Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Ταινία της εβδομάδας είναι το «IF» του Τζον Κραζίνσκι.
0

Με τα συνολικά εισιτήρια τετραημέρου να πέφτουν όλο και πιο συχνά κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 50 χιλιάδων εισιτηρίων, θα έλεγες ότι οι κινηματογράφοι έχουν δει και καλύτερες μέρες.

Ευτυχώς την επόμενη εβδομάδα Λάνθιμος και Furiosa θα δώσουν την απαραίτητη ένεση στα ταμεία. Στο μεταξύ, την τρέχουσα κυκλοφορεί στις αίθουσες ακόμα ένας αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός από νέους τίτλους.

Ταινία της εβδομάδας, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι το IF του Τζον Κραζίνσκι. Ο τελευταίος εξαργύρωσε τη λευκή επιταγή που πήρε από το στούντιο ως επιβράβευση για το A Quiet Place, με μια παιδική φαντασία που δανείζεται pixarικά μοτίβα και ποντάρει περισσότερα στην καλή της διάθεση, παρά στην έμπνευσή της. Δεν είναι κακή επιλογή για το οικογενειακό κοινό πάντως και μάλλον την προτιμούμε από την άλλη μεγάλη πρεμιέρα της εβδομάδας, το Freud’s Last Session.

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στην ταινία «Freud’s Last Session» παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια».

Στην ταινία παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια». Οι δύο άνδρες συναντιούνται στο γραφείο του πρώτου, σε μια κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας και συζητούν σχηματικά περί Θεού και Ανθρώπων. Το θέαμα έχει εμφανείς θεατρικές καταβολές, ενώ ο Χόπκινς βρίσκει στο πεντάλεπτο τη μανιέρα του χαρακτήρα κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα επιδίδεται σε μια σειρά από ανακυκλούμενα τικ και επαναλαμβανόμενα επιφωνήματα – μια σπάνια ερμηνευτική αστοχία από τον μεγάλο ηθοποιό.

Το Medium της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι μια ταινία διάθεσης και όχι πλοκής. Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα σε μια διαδρομή ερωτικής αφύπνισης στην αυγουστιάτικη Αθήνα.

Στο Book of Solutions ο Μισέλ Γκοντρί γυρίζει μια αυτοναφορική ταινία που σώζεται μερικώς από το χιούμορ της και την ευγενή φυσιογνωμία του Πιερ Νινέ, ενώ τίποτα δεν σώζει το Winnie the Pooh: Blood and Honey II, παρά την εμφανή αύξηση του προϋπολογισμού της παραγωγής.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται πολύ ούτε με το Northern Comfort, μια άνευρη κωμωδία από τον δημιουργό της έκτακτης σάτιρας Under the Tree.

Οι φαν του ισπανόφωνου θρίλερ θα ξεγελάσουν κάπως την πείνα τους με το αργεντίνικο La Extorsion, ενώ εκείνοι του αγγλόφωνου με το Sleeping Dogs, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή.

Τέλος, κυκλοφορεί και το ντοκιμαντέρ Avant-Drag.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM
Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Πολιτισμός / Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Το θρυλικό σόου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χρονιά του μεγάλου comeback του μετά την εξαετή παύση και την επανεκκίνηση του 2024, με μία ηχηρή ωστόσο απουσία
LIFO NEWSROOM
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM