Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Ταινία της εβδομάδας είναι το «IF» του Τζον Κραζίνσκι.
0

Με τα συνολικά εισιτήρια τετραημέρου να πέφτουν όλο και πιο συχνά κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 50 χιλιάδων εισιτηρίων, θα έλεγες ότι οι κινηματογράφοι έχουν δει και καλύτερες μέρες.

Ευτυχώς την επόμενη εβδομάδα Λάνθιμος και Furiosa θα δώσουν την απαραίτητη ένεση στα ταμεία. Στο μεταξύ, την τρέχουσα κυκλοφορεί στις αίθουσες ακόμα ένας αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός από νέους τίτλους.

Ταινία της εβδομάδας, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι το IF του Τζον Κραζίνσκι. Ο τελευταίος εξαργύρωσε τη λευκή επιταγή που πήρε από το στούντιο ως επιβράβευση για το A Quiet Place, με μια παιδική φαντασία που δανείζεται pixarικά μοτίβα και ποντάρει περισσότερα στην καλή της διάθεση, παρά στην έμπνευσή της. Δεν είναι κακή επιλογή για το οικογενειακό κοινό πάντως και μάλλον την προτιμούμε από την άλλη μεγάλη πρεμιέρα της εβδομάδας, το Freud’s Last Session.

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στην ταινία «Freud’s Last Session» παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια».

Στην ταινία παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια». Οι δύο άνδρες συναντιούνται στο γραφείο του πρώτου, σε μια κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας και συζητούν σχηματικά περί Θεού και Ανθρώπων. Το θέαμα έχει εμφανείς θεατρικές καταβολές, ενώ ο Χόπκινς βρίσκει στο πεντάλεπτο τη μανιέρα του χαρακτήρα κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα επιδίδεται σε μια σειρά από ανακυκλούμενα τικ και επαναλαμβανόμενα επιφωνήματα – μια σπάνια ερμηνευτική αστοχία από τον μεγάλο ηθοποιό.

Το Medium της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι μια ταινία διάθεσης και όχι πλοκής. Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα σε μια διαδρομή ερωτικής αφύπνισης στην αυγουστιάτικη Αθήνα.

Στο Book of Solutions ο Μισέλ Γκοντρί γυρίζει μια αυτοναφορική ταινία που σώζεται μερικώς από το χιούμορ της και την ευγενή φυσιογνωμία του Πιερ Νινέ, ενώ τίποτα δεν σώζει το Winnie the Pooh: Blood and Honey II, παρά την εμφανή αύξηση του προϋπολογισμού της παραγωγής.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται πολύ ούτε με το Northern Comfort, μια άνευρη κωμωδία από τον δημιουργό της έκτακτης σάτιρας Under the Tree.

Οι φαν του ισπανόφωνου θρίλερ θα ξεγελάσουν κάπως την πείνα τους με το αργεντίνικο La Extorsion, ενώ εκείνοι του αγγλόφωνου με το Sleeping Dogs, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή.

Τέλος, κυκλοφορεί και το ντοκιμαντέρ Avant-Drag.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM