Eurovision 2024: Τα «50 δευτερόλεπτα τρέλας» ανάμεσα στα τραγούδια

Eurovision 2024: Τα «50 δευτερόλεπτα τρέλας» ανάμεσα στα τραγούδια Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι φανς της Eurovιsion περιμένουν με αγωνία τον τελικό της 68ης διοργάνωσης που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Ελλάδα με την Mαρίνα Σάττι και η Κύπρος με την Silia Kapsis είναι ανάμεσα στις 26 χώρες που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Για πολλούς η Eurovision έχει σταματήσει να είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα τηλεοπτικό show όπου η μουσική έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Όπως και να έχει το (τηλεοπτικό) αποτέλεσμα είναι πολλές φορές εντυπωσιακό με τις εναλλαγές ανάμεσα στα τραγούδια να γίνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι όλα πρέπει να είναι στη θέση τους μέσα σε δευτερόλεπτα. Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα. Ο σχεδιασμός της φετινής σκηνής αποκαλύφθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2023. Επινοήθηκε από τον Γερμανό Φλόριαν Βίντερ, τον ίδιο σκηνογράφο για τους διαγωνισμούς των 2011–12, 2015, 2017–19 και 2021, με τον Σουηδό Φρέντρικ Στόρμπιινγκ να αναλαμβάνει το φωτισμό και το περιεχόμενο της οθόνης. Διαθέτει κινητούς κύβους και δάπεδα LED μαζί με άλλες τεχνολογίες φωτισμού,  όλα γύρω από ένα κέντρο σε σχήμα σταυρού, με στόχο τη «δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας 360 μοιρών» για τους θεατές. Η κατασκευή της σκηνής ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου.

Το προσωπικό της σκηνής της Eurovision έχει στην διάθεση του μόλις 50 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα τραγούδια για να μεταμορφώσει τη σκηνή με νέα σκηνικά, φωτισμό, πυροτεχνήματα και φυσικά καλλιτέχνες. Για να μην δει το τηλεοπτικό κοινό τα όσα γίνονται υπάρχουν οι «καρτ ποστάλ» που βλέπουμε στις οθόνες ανάμεσα στα τραγούδια.

Οι «καρτ ποστάλ» είναι εισαγωγικά βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων που προβάλλονται στην τηλεόραση ενώ η σκηνή προετοιμάζεται για την επόμενη συμμετοχή. Με τα γυρίσματα να ξεκινάνε τον Φεβρουάριο του 2024, οι φετινές «καρτ ποστάλ» θα αποτελούνται από πλάνα που τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες μέσω «selfie-mode», παρουσιάζοντας τους ίδιους τους καλλιτέχνες και τη χώρα που εκπροσωπούν. Αρχειακό υλικό των προηγούμενων εγγραφών μιας χώρας θα χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε καρτ ποστάλ.

Η Wall Street Journal βρέθηκε στα παρασκήνια του μεγαλύτερου διαγωνισμού τραγουδιού στον κόσμο και κατέγραψε τον αγώνα δρόμου των τεχνικών, κατά την διάρκεια των «καρτ ποστάλ» για να να είναι τα πάντα στην θέση τους.

Δείτε το βίντεο:

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM