Το έργο Together του Λορέντζο Κουίν είναι φορέας ενός μηνύματος ενότητας με προστατευτικά τα τεράστια χέρια να δίνουν σήμα συμφιλίωσης και αλληλεγγύης.

 

Οι απεικονίσεις των χεριών είναι τα αγαπημένα γλυπτά του Λορέντζο Κουίν που πριν μερικά χρόνια έβαλε τα γλυπτά χέρια που κατασκεύασε να συγκρατούν προστατευτικά τα κτίρια της Βενετίας που είναι σε κίνδυνο σε μια πολύ εντυπωσιακή εγκατάσταση, ενώ μέσα στην πανδημία φιλοτέχνησε το γλυπτό Give, στους Uffizi Gardens της Φλωρεντίας με τα χέρια να κρατούν ένα κλαδί ελιάς σαν έκκληση ειρήνης στον κόσμο.

 

Για τον εορτασμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Λορένζο Κουίν δημιούργησε ένα μνημειώδες γλυπτό, το Together, μια δομή από ανοξείδωτο ατσάλι 6 μέτρων ύψους που βρίσκεται στην Esplanade Macé, στην Croisette.

 

Παγκοσμίως γνωστός καλλιτέχνης για τα εικαστικά του έργα τέχνης που συμβολίζουν τις παγκόσμιες αξίες της ανθρωπότητας, της φιλίας, της πίστης, της βοήθειας, της αγάπης, της ελπίδας και της σοφίας ο Κουίν με κάθε ένα από τα μνημειώδη γλυπτά του μεταφέρει ένα ανθρωπιστικό μήνυμα χρησιμοποιώντας τα χέρια ως παγκόσμια γλώσσα.

 

«Το 2020 ο κόσμος επλήγη από μια πανδημία που πάγωσε τον χρόνο και μας ανάγκασε να απομονωθούμε. Tο Together γεννήθηκε από την επίγνωση της λαχτάρας για την ανθρώπινη επαφή, το Together αντιπροσωπεύει την ελπίδα να δούμε την ανθρωπότητα να συναντιέται και να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί», λέει ο Κουίν.

 

Ο Λορέντζο Κουίν είναι ο πέμπτος γιος του ηθοποιού Άντονι Κουίν και γεννήθηκε στη Ρώμη ενώ μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία και ζει στη Βαρκελώνη στην Ισπανία. Ο Κουίν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 εγγράφηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης. Ο Κουίν δοκίμασε την τύχη του και σαν ηθοποιός και έπαιξε τον νεαρό Στραντιβάρι, τον  Ιταλό κατασκευαστή βιολιού Antonio Stradivari στην ιταλική ταινία Στραντιβάρι του 1988, σε σκηνοθεσία του Τζάκομο Μπατιάτο ενώ στη συνέχεια πρωταγωνίστησε ως ο Ισπανός σουρεαλιστής καλλιτέχνης Σαλβαδόρ Νταλί στην ταινία Νταλί.