Ένας 17χρονος πληρώνεται για να βλέπει ποδόσφαιρο όλη μέρα

Ένας 17χρονος πληρώνεται για να βλέπει ποδόσφαιρο όλη μέρα Facebook Twitter
Ένας 17χρονος πληρώνεται για να βλέπει ποδόσφαιρο όλη μέρα (Pixabay)
0

O 17χρονος Ashwin Raman, έκανε το όνειρό του. Παρακολουθεί ποδόσφαιρο όλη μέρα και μάλιστα πληρώνεται γι'  αυτό.

Ο Raman προσελήφθη από την σκωτσέζικη Dundee United ως scouter και αναλυτής.

«Ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου για να δω αν είναι όνειρο. Και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει ο 17χρονος στο Radio 1 Newsbeat.

Ο Ashwin βρίσκεται στο κλαμπ από το 2019. Εργάζεται με τηλεργασία πολύ πριν τον κορωνοϊό, καθώς δουλεύει από το σπίτι όλη την ώρα, περίπου 8.225 χλμ. μακριά από την Σκωτία, στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

«Στα 13α γενέθλιά μου ξεκίνησα ένα blog και έγραψα μερικά από τα πιο απαίσια κομμάτια μου, τώρα που τα ξαναδιαβάζω» λέει γελώντας.

Ένας 17χρονος πληρώνεται για να βλέπει ποδόσφαιρο όλη μέρα Facebook Twitter
O 17χρονος Ashwin Raman (twitter)

Όμως, όσο περισσότερα άρθρα έγραφε αναλύοντας το ποδόσφαιρο, τόσο αυξανόταν και οι ακόλουθοί του στο Twitter. Και κάπως έτσι, το 2019 έλαβε το πρώτο μήνυμα για επαγγελματική συνεργασία.

«Ο Stevie Grieve, ο επικεφαλής scouter της Dundee United είδε το blog μου. Επικοινώνησε μαζί μου και με ρώτησε αν ήθελα να δουλέψω για το κλαμπ».

Για τον Ashwin, ήταν μια ευκαιρία να κάνει ό, τι έκανε ήδη με την διαφορά ότι τώρα θα μπορούσαν οι απόψεις του να έχουν «πραγματική επίδραση σε ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο».

Ίσως για κάποιον το να ξοδεύει ώρες μπροστά σε ένα λάπτοπ για να διαβάζει και να αναλύει δεδομένα δεν σημαίνει ότι «ζει το όνειρο» αλλά στην περίπτωση του 17χρονου ισχύει ακριβώς αυτό.

«Εδώ πληρώνομαι για δουλειά από έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο και έχει αντίκτυπο η άποψή μου» λέει ο ίδιος.

Ο περισσότερος χρόνος ξοδεύεται αναζητώντας νέους παίκτες με τους οποίους μπορεί να υπογράψει ο σύλλογος.

«Μου λένε τι τύπο παίκτη θέλουμε, διαβάζω τη βάση δεδομένων και βλέπω ποιος αποδίδει καλά για το προφίλ του παίκτη που θέλουμε. Και αν έχουμε μια ευκαιρία να υπογράψουμε μαζί του, τότε ξοδεύω ώρες για να τον παρακολουθώ και θα αναφέρω στην ομάδα αν αξίζει».

Μπορεί να μην είναι ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του περνούν την ημέρα, αλλά παραδέχεται ότι ο ίδιος το λατρεύει.

«Εκτός από αυτό, εκτιμώ τη δική μας απόδοση σε σχέση με το υπόλοιπο πρωτάθλημα». Σύμφωνα με τον 17χρονο το μεγάλο πλεονέκτημα με τα δεδομένα είναι ότι δίνουν τις «απαντήσεις για την καλύτερη κατανομή των πόρων και την αποδοτικότητα».

Στα μειονεκτήματα της δουλειάς, είναι το «ανθυγιεινό πρόγραμμα ύπνου» του Ashwin.

Είναι ιδιαίτερα ευγνώμων δε, που η δουλειά του είναι ευέλικτη καθώς είναι ακόμα μαθητής. «Έχω εξετάσεις τώρα, οπότε δεν έχω κάνει πολύ δουλειά» παραδέχεται ο ίδιος.

«Το απόλυτο όνειρο θα ήταν να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» λέει για την ομάδα του. «Αλλά θα απολαύσω αυτό που κάνω τώρα και θα δω πού θα με πάει», προσθέτει.

Με πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ