Ένα σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ εξόργισε την εγγονή του Μουσολίνι

Ένα σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ εξόργισε την εγγονή του Μουσολίνι Facebook Twitter
2

Ένα σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ εξόργισε την εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι. Όπως είναι γνωστό, ο διάσημος ηθοποιός σκιτσάρει συχνά το τελευταίο διάστημα και αναρτά τα σκίτσα του στους λογαριασμούς του στα social media. 

O Κάρεϊ ζωγράφισε τον  Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι μαζί με την ερωμένη του, νεκρούς και κρεμασμένους ανάποδα, συνοδεύοντας το σκίτσο με τη λεζάντα: «Αν αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισμός, απλά ρωτήστε τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωμένη του Κλαρέτα».

Όταν ανάρτησε το σκίτσο στο Twitter, η ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι του απάντησε οργισμένη: «Είσαι μπάσταρδος».

Ένα σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ εξόργισε την εγγονή του Μουσολίνι Facebook Twitter

Στη συνέχεια η Μουσολίνι προχώρησε σε μια σειρά από αναρτήσεις όπου ήθελε να επισημάνει τον ρατσισμό της αμερικανικής κοινωνίας ή διάφορα περιστατικά όπως η ρίψη της ατομικής βόμβας και κάλεσε τον Κάρει «να ζωγραφίσει και αυτά»

Ο Μπενίτο Μουσολίνι συνελήφθη μαζί με την Κλαρέτα Πετάτσι στις 27 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο, κι ενώ το ζευγάρι κατευθυνόταν στην πόλη Κιαβέννα με σκοπό τη διαφυγή του στην Ελβετία.

Την επόμενη μέρα, αφού δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτελέστηκαν, τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο του Μιλάνου. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ