Εκστρατεία για τις πισίνες της ντροπής των επωνύμων

Εκστρατεία για τις πισίνες της ντροπής των επωνύμων Facebook Twitter
2

Καμπάνια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας ξεκίνησε μια ομάδα πολιτών μαζί με το δήμαρχο του Μπέβερλυ Χιλς. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται οι πισίνες και οι καταπράσινοι των επωνύμων.

Η καμπάνια #droughtshaming αποκαλύπτει τα καταπράσινα αρχοντικά των διάσημων ενοίκων στην περιοχή της Καλιφόρνια που αντιμετωπίζει την χειρότερη περίοδο ξηρασίας στην ιστορία της.

Στόχος του δημάρχου, Julian Gold, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι επώνυμοι και να προχωρήσουν σε μείωση της χρήσης του νερού για ιδιωτικές τους ανάγκες. Οι φωτογραφίες της ντροπής  όπως χαρακτηρίζονται από τη καμπάνια είναι από τις επαύλεις της Κιμ Καρντάσιαν, της Μπάρμπρα Στρέιζαντ, της Τζένιφερ Λόπεζ των οποίων οι ανάγκες για νερό είναι πολύ μεγάλες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Εκστρατεία για τις πισίνες της ντροπής των επωνύμων Facebook Twitter
H καταπράσινη έπαυλη της Κιμ Καρντάσιαν και του Κάνιε Γουέστ
Εκστρατεία για τις πισίνες της ντροπής των επωνύμων Facebook Twitter
Το πολυτελές σπίτι της Μπάρμπρα Στρέιζαντ
Εκστρατεία για τις πισίνες της ντροπής των επωνύμων Facebook Twitter
Η ιδιοκτησία της Τζένιφερ Λόπεζ

Για το δήμαρχο, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και θεωρεί ότι για την κρίση του νερού πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να αναλάβουν δράση. «Θα πηγαίνω από πόρτα σε πόρτα και θα τους λέω να σταματήσουν.

Ενδεχομένως και να έχουμε φαινόμενα όπου ο ένας γείτονας θα αστυνομεύει τον άλλο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sky News.


Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια διέταξε υποχρεωτικές περικοπές στη χρήση του νερού τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας βρίσκεται σε περίοδο πρωτοφανούς ξηρασίας. Θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους υπερκαταναλώνουν νερό.

«Η επιβολή προστίμων δεν είναι η απάντηση. Ακόμη και αν κάποιος διαθέτει υπερπολυτελή κατοικία με μεγάλους καταπράσινους κήπους, και πολλά χρήματα, οφείλει να αντιληφθεί ότι εάν τελικά δεν υπάρχει νερό για να τα συντηρήσει, είναι και δικό τους λάθος».

Βέβαια, σε κάποια μέρη το νερό χρησιμοποιείται για να διατηρούνται οι χλοοτάπητες. Ο Gold επισημαίνει «πως ακόμη και αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, θα πρέπει να κατανοήσεις την κρίση και να συμμετάσχεις στην αντιμετώπισή τους».

Η Stephanie Pincetl, από το Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα στο UCLA αναφέρει πως «Πραγματικά χρειαζόμαστε μια ηγετική στάση από δημοφιλείς ισχυρούς ανθρώπους που να λένε «θα αλλάξουμε τη στάση μας. Θα αλλάξουμε το τοπίο μας, ελάτε να δείτε πόσο όμορφο θα είναι».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM