Bono: Έγραψε μπαλάντα για τον κορωνοϊό αφιερωμένη στους Ιταλούς και τους γιατρούς

Bono: Έγραψε μπαλάντα για τον κορωνοϊό αφιερωμένη στους Ιταλούς και τους γιατρούς Facebook Twitter
Μπαλάντα για τον κορωνοϊό έγραψε ο Bono (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια μπαλάντα αφιερωμένη στους Ιταλούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που είναι στην «πρώτη γραμμή» του κορωνοϊού, έγραψε ο Bono.

«Let Your Love Be Known» είναι ο τίτλος του τραγουδιού, του πρώτου που γράφει ο frontman των U2 από το 2017 σύμφωνα με τον Guardian. «Για τους Ιταλούς, που το ενέπνευσαν... για τους Ιρλανδούς. Για όποιον είναι σε δύσκολη θέση αυτή την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και τραγουδά ακόμη. Για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φροντιστές στην πρώτη γραμμή, σε εσάς τραγουδάμε», έγραψε ο Bono στο Instagram δημοσιεύοντας το τραγούδι.

Στην Ιταλία, οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει πλέον τους 2.500, ενώ 345 άνθρωποι πέθαναν σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Στο βίντεο, ο Bono ερμηνεύει την μπαλάντα παίζοντας πιάνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγραψε το τραγούδι μία ώρα προτού το αναρτήσει.


«Δεν μπορείς να αγγίξεις, αλλά μπορείς να τραγουδάς, από τις ταράτσες. Τραγούδα μου από το τηλέφωνο, τραγούδα και υποσχέσου μου ότι δεν θα σταματήσεις. Τραγούδα και δεν θα είσαι ποτέ μόνος», αναφέρουν οι στίχοι, σε μια έμπνευση από τους Ιταλούς που τραγουδώντας από τα μπαλκόνια τους, μέσα στην καραντίνα προσπαθούν να «ξορκίσουν» τον κορωνοϊό.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ