Βέλγιο: Η κόρη του πρώην βασιλιά κέρδισε στο δικαστήριο τον τίτλο της πριγκίπισσας

Βέλγιο: Η κόρη του πρώην βασιλιά κέρδισε στο δικαστήριο τον τίτλο της πριγκίπισσας Facebook Twitter
Η Ντελφίν Μποέλ είναι πλέον πριγκίπισσα του Βελγίου (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ντελφίν Μποέλ, που έκανε δικαστικό αγώνα για να αποδείξει ότι είναι κόρη του πρώην βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτου Β', έγινε τελικά επίσημα πριγκίπισσα, με απόφαση δικαστηρίου.

Το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Μποέλ τον τίτλο «πριγκίπισσα του Βελγίου», μετά το τεστ DNA που απέδειξε ότι ο Αλβέρτος Β' είναι ο πατέρας της, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της γλύπτριας. Η Μποέλ είναι «απολύτως ικανοποιημένη» με την απόφαση, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Τον Ιανουάριο το τεστ DNA απέδειξε ότι ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν Μποέλ. Ο Αλβέρτος Β'- που παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από έξι χρόνια- για έτη διέψευδε τον ισχυρισμό της Μποέλ.

Εκτός από τον τίτλο της πριγκίπισσας, χάρη στη δικαστική απόφαση η Μποέλ θα πάρει και το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ. Τίτλους θα πάρουν και τα δύο της παιδιά, Ζοζεφίν και Όσκαρ, όπως και το δικαίωμα να τα αποκαλούν «υψηλότητες».

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει πράγματι ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά τα οποία πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν στη δικαιοσύνη», ανέφεραν οι δικηγόροι της Μποέλ.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM