Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού Facebook Twitter
Η ζημιά στο άγαλμα, δεν πιστεύεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα.
0

Ένα άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Ντέπφορντ του νότιου Λονδίνου, το οποίο η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν δώρισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπέστη ζημιές σε απόπειρα ληστείας, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας λογαριασμός επισκευής χιλιάδων λιρών.

Η Millennium Quay, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του συγκροτήματος κατοικιών στην πλευρά του Τάμεση που περιβάλλει το άγαλμα, πρότεινε η ρωσική πρεσβεία να αναλάβει τον λογαριασμό. Η πρεσβεία δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Ρωσία και τον ηγέτη της βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη καμπή από τότε που ο Πούτιν έφτασε εκεί για να κάνει επίσημη επίσκεψη στο άγαλμα, στον Μεγάλο Πέτρο τον οποίο θεωρεί εθνικό ήρωα για την καθιέρωση της Ρωσίας ως ευρωπαϊκής δύναμης και διατηρεί ένα χάλκινο άγαλμά του στο γραφείο του.

Το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Ντέπφορντ, έχει φιλοτεχνήσει ο  Μιχαήλ Τσέμιακιν, ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του Πούτιν, και τιμά το ταξίδι του νεαρού τσάρου στο Ντέπφορντ το 1698 για να μελετήσει την αγγλική ναυπηγική.

Η καταστροφή του αγάλματος δημιουργεί ένα λογαριασμό επισκευής του που όπως φαίνεται κανένας δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και η ρώσικη πρεσβεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο αν και το άγαλμα είναι δώρο του ρωσικού λαού.

Το συμβούλιο του Γκρίνουιτς δήλωσε ότι το άγαλμα είναι ευθύνη του εργολάβου, της Fairview Homes, στην οποία ανήκει το τμήμα του μονοπατιού του Τάμεση όπου βρίσκεται. Όλες οι πλευρές έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν.

Εν τω μεταξύ, το άγαλμα έχει εν μέρει σφραγιστεί με σανίδες και έχει περιφραχθεί, σε μια προσπάθεια, όπως υπέθεσαν πολλοί περαστικοί, να προστατευθεί από βανδαλισμούς που έχουν σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το άγαλμα είχε διακοσμηθεί με ουκρανική σημαία και κορδέλες στα ουκρανικά χρώματα. Ένας κάτοικος της περιοχής απείλησε να το βάψει μπλε και κίτρινο, σύμφωνα με τον Κόλμαν.

Ωστόσο, η ζημιά στο άγαλμα, δεν πιστεύεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα. Οι εικόνες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος έδειχναν δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν και ένα μικρότερο άγαλμα δίπλα σε αυτό του Μεγάλου Πέτρου. Παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως η ληστεία συνδέεται με την Ουκρανία, μάλλον έγινε για να προμηθευτούν το υλικό και να το πουλήσουν.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αρχίσει, και μάλλον δεν πρόκειται, καμία συζήτηση σχετικά με το αν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου έχει σχέση με τον Πούτιν. Ο Κόλμαν είπε ότι ο Μεγάλος Πέτρος ήταν εκσυγχρονιστής της χώρας του και σήμερα δε μπορούμε να αρνηθούμε την ιστορία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ