Αρχίζει η χρονιά του ποντικού: Τι προβλέπουν για Τραμπ, Χάρι και Μέγκαν οι «ειδικοί»

Αρχίζει η χρονιά του ποντικού: Τι προβλέπουν για Τραμπ, Χάρι και Μέγκαν οι «ειδικοί» Facebook Twitter
Ξεκινά το Σάββατο η χρονιά του ποντικού (Πηγή φωτό EPA)
0

Η χρονιά του ποντικού, που αρχίζει το Σάββατο, θα χαμογελάσει στον Ντόναλντ Τραμπ, όχι όμως και στη Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι. Αυτό λένε οι «ειδικοί» του φενγκ σούι.

Το τέλος της χρονιάς του χοίρου ήταν αρκετά ταραχώδες και για τους τρεις τους. Στην περίπτωση του Τραμπ, είναι σε εξέλιξη η δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του. Ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του κινεζικού ωροσκοπίου, οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πιο εύκολοι για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Τραμπ έχει ένα ευτυχές πεπρωμένο», είπε ο Γκάο Γιου-λιν, Ταϊβανός μετρ του φενγκ σούι, αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων.


«Εχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι πιθανότητες επανεκλογής


Η Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία βασίζει τις προβλέψεις της σε ένα σύστημα μαντείας που χρησιμοποιείται στους ναούς τους αφιερωμένου στην θεά της θάλασσας Μαζού, φαίνεται ότι πιστεύει σε μία δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ.


«Η τύχη θα χαμογελάσει στον Τραμπ το 2020. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει σε ό,τι θα επιδιώξει», δήλωσε σχετικά. Πιο επιφυλακτικός είναι όμως ο Τσανγκ-τσι, μετρ του φενγκ σούι από την Ταϊπέι, που είπε: «Οι πιθανότητες επανεκλογής του εξαρτώνται επίσης από την τύχη των αντιπάλων του».

Περίπλοκα τα πράγματα για Χάρι και Μέγκαν

Για τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, που εγκαταστάθηκαν πλέον στον Καναδά, η χρονιά του ποντικού μπορεί να είναι πιο περίπλοκη, εκτιμά η Γουάνγκ Χσιν-γι, που ανησυχεί για την απόσταση που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ζευγάρι και την βασιλική οικογένεια.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να σκεφτούν ήρεμα και να αντιμετωπίσουν με ηρεμία την κατάσταση για να διαφυλάξουν την οικογενειακή τους αρμονία. Το γεγονός ότι είναι μόνοι και δεν έχουν επιτύχει όσα θέλουν μπορεί να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ τους», είπε για τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ.

Η χρονιά του ποντικού

Το κινεζικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.Αύριο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης».

Το Σάββατο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης». Ο ποντικός γιορτάζεται ως σύμβολο γονιμότητας, πλούτου και εξυπνάδας. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο ποντικός νίκησε στην κούρσα των ζώων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του αυτοκράτορα του Ουρανού για να ορισθεί η σειρά του ημερολογίου. Πονηρός ο ποντικός έπεισε τον βούβαλο να σκαρφαλώσει στην ράχη του για να διασχίσουν έναν ποταμό. Πήδηξε την τελευταία στιγμή για να φθάσει πρώτος στο νήμα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτω οι λεσβίες! Το cult περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Πολιτισμός / Ζήτω οι λεσβίες! Το καλτ περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Το KUTT, το καλτ λεσβιακό zine που κυκλοφόρησε μόνο τρία τεύχη στις αρχές των 00s, επανεκδίδεται τώρα από την IDEA σε έναν τόμο. Στις σελίδες του εμφανίστηκαν η Chloë Sevigny, η Eileen Myles και η Peaches, με φωτογραφίες των Ryan McGinley, Collier Schorr και Viviane Sassen
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Πολιτισμός / «Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Η φωτογράφος Ezekiel συγκεντρώνει φίλους, συνεργάτες και δημιουργούς της βρετανικής trans σκηνής σε μια σειρά πορτρέτων που δεν ζητούν απλώς να τους δούμε. Μιλούν για σώμα, κοινότητα, στιλ, μουσική, μετάβαση και την ανάγκη η ορατότητα να σημαίνει και φροντίδα.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα του νέου queer έπους των Los Javis

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Στις Κάννες, η Πενέλοπε Κρουζ αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για πιθανό ανεύρυσμα στον εγκέφαλο λίγο πριν γυρίσει τις μουσικές σκηνές της στο «La Bola Negra», την ταινία των Los Javis που απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα του φεστιβάλ.
THE LIFO TEAM
Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Πολιτισμός / Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Dernsie» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, ο Bruce Dern θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time… in Hollywood», όταν ο Brad Pitt σταμάτησε την κάμερα μετά από έναν αυτοσχεδιασμό και ο Quentin Tarantino αντέδρασε έντονα.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε στα 100: η ψυχική υγεία πίσω από τον μύθο

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα: στα 100 της, φωτίζεται η ψυχική της κληρονομιά

Εκατό χρόνια μετά τη γέννησή της, η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα. Ένα νέο πρόγραμμα στο Mount Sinai φωτίζει τη σχέση της με την ψυχική υγεία, το τραύμα και την ανάγκη φροντίδας πίσω από τη λάμψη του μύθου της.
THE LIFO TEAM
«Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Πολιτισμός / «Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Η Γιανγκ Σουάνγκ-ζι, που μόλις κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Booker με το «Taiwan Travelogue», μιλά για την απειλή του Πεκίνου, την ταϊβανέζικη ταυτότητα, την queer επιθυμία και τη λογοτεχνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από την πολιτική
THE LIFO TEAM
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Πολιτισμός / Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Με αφορμή το «Moss and Freud», όπου υποδύεται τον Λούσιαν Φρόιντ, ο 87χρονος Ντέρεκ Τζάκομπι μιλά για το AIDS, τα γηρατειά, τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Κλίφορντ και τον Ντάνιελ Κρεγκ.
THE LIFO TEAM
Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» άνδρες στη νέα της ταινία

Πολιτισμός / Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» τους άνδρες στη νέα της ταινία

Στο «Ladies First», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix, η Ρόζαμουντ Πάικ ζει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν την εξουσία και οι άνδρες υφίστανται τα στερεότυπα. Η ίδια δηλώνει ότι το διασκέδασε και αγκαλιάζει τον τίτλο της «lesbian icon».
THE LIFO TEAM
Πέθανε άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Πέθανε ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Συγκρίνοντας εικόνες ονλάιν, από το σπίτι του σε ένα νησάκι της Δανίας, αποκάλυψε ότι ένας επιμελητής του Μουσείου είχε κλέψει και μεταπωλήσει πάνω από 1.000 θησαυρούς του, κυρίως Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς.
THE LIFO TEAM
Η Lupita Nyong’o για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Πολιτισμός / Η Λουπίτα Νιόνγκο για την «Οδύσσεια» του Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που υποδύεται την Ωραία Ελένη και την Κλυταιμνήστρα στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, απάντησε στην ακροδεξιά κριτική για το casting της, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλήσει τον χρόνο της απαντώντας.
THE LIFO TEAM