Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή του Πιστόριους

Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή του Πιστόριους Facebook Twitter
1

Όπως έκανε γνωστό σήμερα εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Νοτίου Αφρικής, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε και την τελευταία προσφυγή που είχε κάνει ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους μετά την καταδίκη του από το Εφετείο για τη δολοφονία της φίλης του.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτη την προσφυγή και την απέρριψε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Λουβούγιο Μφάκου. Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη όμως «την λάβαμε σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Πιστόριους, που ακόμη περιμένει να του ανακοινωθεί η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τον καθορισμό της ποινής, σημείωσε ο Μφάκου.

Πρωτοδίκως, ο 29χρονος αθλητής είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών. Όμως το εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

Οι δικηγόροι του προσέφυγαν αμέσως στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ανατρέψουν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι το Εφετείο ενήργησε «παράνομα και αντισυνταγματικά».

Ο Πιστόριους παρέμεινε στη φυλακή για έναν χρόνο και σήμερα ζει σε κατ' οίκον περιορισμό, στο σπίτι ενός θείου του στην Πρετόρια. Τον Φεβρουάριο του 2013 πυροβόλησε την Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια