Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Animasyros 2021 Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Facebook Twitter
0

Το 14ο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων έριξε αυλαία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, σε μία πανηγυρική τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό θέατρο Απόλλων και μεταδόθηκε διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης, που παρουσίασε η Διευθύντρια του Animasyros, Μαρία Ανεστοπούλου, απονεμήθηκαν και τα βραβεία του Animasyros 2021.

Το Animasyros πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που στηρίζουν το Φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας χρονιά, σε συνδιοργάνωση με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η φετινή διοργάνωση τα είχε όλα: ένα πλούσιο πρόγραμμα με 180 ταινίες, την αφρόκρεμα του παγκόσμιου ανιμέισον, 7 διαγωνιστικά προγράμματα, παραδοσιακά το διεθνές πανόραμα, δύο μεγάλα αφιερώματα, ταινίες με οικολογικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και ταινίες ειδικά επιλεγμένες για παιδιά, πρωτότυπα εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, την καθιερωμένη Αγορά, τόπο συνάντησης της παγκόσμιας δημιουργίας, καλεσμένους από όλον τον κόσμο που επισκέφθηκαν πρώτη φορά την Ελλάδα με αφορμή το Animasyros, αλλά και αγαπημένους φίλους του Φεστιβάλ που κάθε Σεπτέμβριο, εδώ και 14 χρόνια, δίνουν ραντεβού στο νησί της Σύρου.

Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Animasyros είναι τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που φέρνουν σε επαφή άτομα όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων με την τέχνη του animation. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν πέντε εργαστήρια, που αντλούσαν τη θεματική τους από τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό του Φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερις ταινίες-καρπό των εργαστηρίων, και να γνωρίσει τους συμμετέχοντες και τη συντονίστρια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Ιωάννα Γιακουμάτου.

Η απονομή των βραβείων

Βραβείο Καλύτερου/ης Εθελοντή/τριας.


Φέτος απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα Βραβείο-έκπληξη, για την ψυχή του Φεστιβάλ, που δεν είναι άλλο από τους εθελοντές του. Το βραβείο της Καλύτερης Εθελόντριας απονεμήθηκε στην Αγγελική Παναγιώτου.

Βραβείο του Pitching Forum Agora Animasyros

Η Αγορά φέτος εγκαινίασε μια σημαντική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης Animation Studio Folimage. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε το Pitch Coaching Workshop, ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας, που προσέφερε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες των επιλεγμένων projects στα pitch, να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, για να παρουσιάσουν το υπό εξέλιξη έργο τους στο κοινό και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του ανιμέισον.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τη Μαρινέτα Μακ Κρητικού, σκηνοθέτιδα και συντονίστρια της Αγοράς, την Joanna Quinn, σκηνοθέτιδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Nancy Denney Phelps, δημοσιογράφο και ιστορικό ανιμέισον, την Catherine Blanc – Maurizi, διευθύντρια παραγωγής του studio Folimage και την Hélène Friren, σκηνοθέτιδα στο studio Folimage. 

Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros είναι ο Nicolas Fattouh από το Λίβανο, με την ταινία “The little blue house at the beach”, ο οποίος θα φιλοξενηθεί για έναν μήνα, στις αρχές του 2022, στο Studio Folimage, στη Valence της Γαλλίας, ώστε να δημιουργήσει την ταινία του με τις παρεχόμενες από το στούντιο εγκαταστάσεις. Η κριτική επιτροπή ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η ταινία άγγιξε την κριτική επιτροπή σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Η ιστορία για τις οικογένειες είναι τέτοια, ώστε πολλοί μπορούν να ταυτιστούν μαζί της.Τα εικαστικά ήταν δυνατά, ειδικά η χρήση του αλατιού ως μεταφορά για το μίσος που διαβρώνει τις οικογενειακές σχέσεις από γενιά σε γενιά.”. Το βραβείο απένειμαν η Μαρινέτα Μακ Κρητικού και η Joanna Quinn, μέλη της κριτικής επιτροπής, και παρέλαβε ο ίδιος ο Nicolas.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Facebook Twitter

Το Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών #ThisIsEU, το οποίο έχει θεσπιστεί τα τελευταία τρία χρόνια στο Animasyros, απονεμήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην ταινία «La Prima Cosa» των Omar Al Abdul Razzak και Shira Ukrainitz. Η ταινία διακρίθηκε ανάμεσα σε οκτώ άλλες, κοινής θεματικής, για την προώθηση των ιδρυτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και το κράτος δικαίου. Η κριτική επιτροπή ανέφερε πως η ταινία αφορούσε σε “ένα προσωπικό ταξίδι που γίνεται καθολικό. Η ενδιαφέρουσα ματιά ενός κλόουν, που έχει κολλήσει μεταξύ της παράλογης κατάστασής του και του δράματος της περιοχής, αποκαλύπτει μια νέα προοπτική σχετικά με αυτό το θέμα. Μια πηγή φωτός σε έναν σκοτεινό κόσμο.”. Το βραβείο απένειμε η Κλημεντίνη Διακομανώλη, εκπρόσωπος του Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Το πρώτο βραβείο του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Τμήματος απονεμήθηκε στην ταινία «Have a nice dog» του Jalal Maghout, καθώς, σύμφωνα με την επιτροπή, αποτελεί “μια εξαιρετική ταινία που αιχμαλωτίζει την απώλεια της αθωότητας μετά τον πόλεμο και τις συγκρούσεις, τόσο τις προσωπικές όσο και τις κοινωνικές, ξεπερνώντας τα γεγονότα της ιστορίας της, μέσω κάποιων εμπνευσμένων τεχνικών κινουμένων σχεδίων και σκηνοθετικών επιλογών.». Το βραβείο απένειμε στον Jalal ο Δημήτρης Πολιτάκης, δημοσιογράφος και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Τμήματος και των Τηλεοπτικών Κατά Παραγγελία Ταινιών, συναποτελούμενης από τα μέλη Kim Noce και Sofia El Khyari.

 
Ειδική μνεία στην ίδια κατηγορία έλαβε η ταινία “Love, Dad” της Diana Cam Van Nguyen, η οποία, όπως ανέφερε η κριτική επιτροπή, “χρησιμοποιεί με πολύ συγκινητικό τρόπο τη γλώσσα του κινηματογράφου, της τέχνης, του ημερολογίου, της επιστολογραφίας και της αυτο-εξερεύνησης, για να αφηγηθεί μια προβληματική σχέση μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του, θρυμματισμένης από τις κοινωνικές συμβάσεις.”. Το βραβείο παρέλαβε η Laure Goesguen, εκπρόσωπος της εταιρίας διανομής Miyu. 

Στην κατηγορία Τηλεοπτικών και Κατά Παραγγελία Ταινιών, τον πυρήνα του διαγωνιστικού τμήματος, το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία «Ilzuna Fair» του Sumito Sakakibara. “Mια εκπληκτική, ποιητική και συγκλονιστικά όμορφη ταινία, ένας ελεγειακός διαλογισμός σχετικά με το πώς είναι να βρίσκεσαι ανάμεσα στη μνήμη και την εμπειρία, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ένας κινούμενος σε αργή κίνηση πίνακας φτιαγμένος από εναλλακτικά νήματα αφηγησης, όπως ο ίδιος ο χρόνος.”

Η ειδική μνεία στην ίδια κατηγορία δόθηκε στην ταινία «Vanille» του Guillaume Lorin, καθώς “αμφισβητεί τα αποικιακά και εξωτικά στερεότυπα με παιχνιδιάρικο και περιπετειώδη τρόπο, επιτυγχάνοντας την απόκτηση ταυτότητας ενός σύγχρονου και εξαιρετικά υποβλητικού παραμυθιού, μέσα από τον γρήγορο ρυθμό και την αψεγάδιαστη αισθητική του”.

Το βραβείο του Διαγωνιστικού -για πρώτη φορά- Τμήματος Animapride, στο οποίο φέτος συμμετείχαν καλλιτέχνες από τη Βραζιλία και το Περού μέχρι το Ιράν, αναδεικνύοντας σημαντικές πτυχές του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, κέρδισε η ταινία “Anima”, του Mahboobeh Mohammadzaki. Σύμφωνα με την κριτικη επιτροπή, η ταινία “αποτυπώνει με μεγάλη ευαισθησία και δημιουργικότητα τη διαμάχη ενός ατόμου ανάμεσα στην εξωτερική του εμφάνιση και την πραγματική του φύση. Μια φύση που συνδέει και τελικά ξεπερνά έννοιες όπως η αρρενωπότητα και η θηλυκότητα και ταυτίζεται με την ελευθερία να βιώνουμε τον πραγματικό μας εαυτό.”. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Andrea Gilbert.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Facebook Twitter

Ειδική μνεία απέσπασε η ταινία "Ιn Nature" της Marcel Barelli για την “πνευματώδη και προσιτή προσέγγιση σε ζητήματα σεξουαλικότητας στη φύση”, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Βασίλης Θανόπουλος, αρχισυντάκτης του περιοδικού ANTIVIRUS και μέλος της κριτικής επιτροπής, στην ταινία “I bleed” από τη Βραζιλία, που με αφορμή τα 40 χρόνια από την εμφάνιση του ιού HIV, μιλά για την καθημερινότητα και το στίγμα των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο.

Το βραβείο K.ID.S, το οποίο έγινε φέτος διαγωνιστικό, απονεμήθηκε στην ταινία “Mum is pouring rain” του Hugo De Faucompret. “Μια ταινία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν πολλά παιδιά διαφόρων ηλικιών. Ταυτόχρονα περνά πολύ σημαντικά μηνύματα και θίγει τη σχέση γονέων-παιδιών και πώς καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής μας”. Την καλύτερη ταινία, από τις 15 που συμμετείχαν, επέλεξαν τρεις μαθήτριες από τη Σύρο: η Βάσια Ζαφείρα, η Μαριάννα Φώσκολου και η Τερψιχόρη Βαρλά, οι οποίες πραγματοποίησαν και την απονομή του βραβείου.

Τιμητική αναφορά έγινε στο “Fly” του Carlos Gomez Mira Sagrado, μία ταινία που “ξεχωρίζει για την άρτια τεχνική animation, καθώς και ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και να μην φοβόμαστε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα στη ζωή μας”. Το βραβείο παρέλαβε ο Carlos.

Σειρά είχε το βραβείο του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος, με τη συμμετοχή 14 ταινιών, που αθλοθετήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή για 6η χρονιά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παρουσία της διευθυντριας της Hellas Film, Αθηνάς Καλκοπούλου. Το βραβείο απέσπασε η ταινία “From the Balcony” των Ιωάννα Σουλτάνη και Άρη Καπλανίδη, καθώς “απεικονίζει με πολύ δημιουργικό και δυναμικό τρόπο τη ζωή μιας γειτονιάς της εργατικής τάξης. Η ρεαλιστική και αναγνωρίσιμη πρωταγωνίστρια δεν αφήνει ποτέ τη θέση της, αλλά μπορεί να ιδωθεί από μπαλκόνια σε όλο τον κόσμο. Μια ζεστή, χιουμοριστική και δημοφιλής προσέγγιση στη δημιουργία ταινιών στην πιο αγνή της μορφή.”

Ειδική μνεία δόθηκε στην ταινία “Per Aspera” του Nika Lominatze. “Η χρήση του 3D σε μια προσωπική και διαισθητική αφήγηση που δίνει σάρκα και οστά στα λιγότερο επισκέψιμα μέρη της ανθρώπινης ψυχής, σε έναν ζοφερό και παράξενο κόσμο.” Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Γιάννης Σακαρίδης και τα μέλη Bruno Caetano και Ilse Burkovska Jacobsen.

Το βραβείο της κατηγορίας του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, τη ναυαρχίδα του Φεστιβάλ, απονεμήθηκε ομόφωνα από την κριτική επιτροπή στην ταινία “Affairs Of The Art” της Joanna Quinn. “Ένα ταξίδι ζωής που έχουμε την τύχη να μοιραστούμε, μια εκπληκτική και χαρούμενη απεικόνιση ενός ελαττωματικού χαρακτήρα που μας θυμίζει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Αυτός είναι ο πραγματικός, εμμονικός, εκκεντρικός κόσμος γεμάτος χαμένες ευκαιρίες, ένας χαρακτήρας που υποφέρει για χρόνια, αλλά διαπιστώνει ότι δεν είναι ποτέ αργά για να κάνει μια νέα αρχή. Μια ταινία που μας δίνει ελπίδα.”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κριτική επιτροπή.

Ειδική μνεία στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Animasyros 2021 απέσπασε η ταινία “Tie” της Alexandra Ramires. “Αυτή η μνεία απευθύνεται σε μια πολύ προσωπική και γοητευτική ταινία, που διερευνά τη γλώσσα των κινουμένων σχεδίων και διευρύνει τη χρήση της φαντασίας, δημιουργώντας νέες μορφές απεικόνισης χαρακτήρων που είναι ταυτόχρονα συμβολικοί και αληθινοί. Ένα τεχνικά απαιτητικό οπτικό ποίημα που ρέει στην καρδιά και τη συνείδησή μας ως ανθρώπινων όντων.”. Το βραβείο παρέλαβε η ίδια η Joanna Quinn.

H βραδιά έκλεισε με την προβολή των βραβευμένων ταινιών και την καθιερωμένη δεξίωση στην αυλή του θεάτρου Απόλλων, όπου διοργανωτές, οι συνεργάτες, οι δημιουργοί, οι εθελοντές και οι φίλοι του Φεστιβάλ έδωσαν νέο ραντεβού τον Σεπτέμβριο 2022, για να γιορτάσουν τα 15 χρόνια του  Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM
Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM