Ανέτ Μπένινγκ: Οι ρόλοι για δυνατές γυναίκες είναι πολύ βαρετοί

Ανέτ Μπένινγκ: Οι ρόλοι για δυνατές γυναίκες είναι πολύ βαρετοί Facebook Twitter
Φωτ.: Netflix
0

Η Ανέτ Μπένινγκ βαριέται τους ρόλους για δυνατούς ανθρώπους.

Η ηθοποιός η οποία πρωταγωνιστεί στην αληθινή ιστορία της Νταιάνα Νιάντ, «Nyad» που διέσχισε στα 60 της το πέρασμα από την Κούβα στη Φλόριντα, είπε στο T Magazine των New York Times ότι το σενάριο που επικεντρώνεται σε «προκλητικούς» χαρακτήρες δεν είναι κάτι νέο. Αλλά «είναι απλώς αυτό που με ελκύει» είπε η Ανέτ Μπένινγκ.

«Δεν πρόκειται για «ισχυρές γυναίκες»», είπε η Ανέτ Μπένινγκ. «Είναι πραγματικά βαρετό, να έχεις ιστορίες μόνο για δυνατούς ανθρώπους. Πρέπει να ξέρουμε: Ποια είναι τα λάθη τους; Τα τυφλά τους σημεία; Όλοι έχουμε».

Η Ανέτ Μπένιγκ μεταμορφώνεται σε Νταϊάνα Νιάντ, μια ανοιχτά ομοφυλόφιλη αθλήτρια που κολύμπησε από την Κούβα στη Φλόριντα σε ηλικία 60 ετών. Οι σκηνοθέτες του «Free Solo», Elizabeth Chai Vasarhelyi και Jimmy Chin βρίσκονται πίσω από την αληθινή ιστορία, που βασίζεται στα απομνημονεύματα της Nιάντ «Find a Way». Την προπονήτρια της Ανέτ Μπένινγκ στην ταινία Nyad υποδύεται η Τζόντι Φόστερ.

Η Μπένινγκ είπε στο T Magazine ότι «ήθελε να την απεικονίσει με έναν τρόπο που να είναι αυθεντικός, αλλά ταυτόχρονα να γελάσει και να πει μια ιστορία που απολαμβάνει ο κόσμος. Ήταν απελευθερωτική» είπε για την ερμηνεία της. Η Τζόντι Φόστερ μίλησε στο Vanity Fair και είπε ότι η Μπένινγκ «αντιμετώπισε τις πιο δύσκολες προκλήσεις» υποδυόμενη μία πραγματική αθλήτρια.

«Το κολύμπι στο νερό για ώρες, οι αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματος, αυτή η περίεργη μάσκα σιλικόνης που φορούσε, οι πολλές ώρες σε κάθε καιρική συνθήκη, μέρα και νύχτα – και όλα αυτά με μαγιό», είπε η Τζόντι Φόστερ.

«Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Ανησυχούσα τόσο πολύ ότι το σώμα της θα πρόδιδε το ατσάλινο μυαλό της, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Αυτή η γυναίκα έχει την πιο ισχυρή θέληση που έχω δει ποτέ σε κινηματογραφικό πλατό».

Η ταινία «δεν αφορά ένα ρεκόρ», αλλά αντίθετα στην επιμονή της Νταϊάνα Νιάντ να βρει σκοπό ως μία γυναίκα στα 60 της χρόνια. «Πρόκειται για μια γυναίκα που ξυπνά στα 60 της χρόνια και συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τελειώσει. Και αυτή η γυναίκα έχει ελαττώματα», είπε η Vasarhelyi.

«Νομίζω ότι αν είχαμε να κάνουμε με έναν άντρα, οι άνθρωποι δεν θα τον επέλεγαν τόσο πολύ. Αλλά η Νταϊάνα αναγνωρίζει τα ελαττώματά της και το σέβομαι αυτό» πρόσθεσε.

Η ταινία «Nyad» θα βγει στο Netflix στις 3 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες του Indiewire

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΒΑΦΕΙΑ 2026

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Τα «Καβάφεια 2026» ενισχύουν τους ελληνοαιγυπτιακούς πολιτιστικούς δεσμούς

Στην απονομή των φετινών βραβείων από την υπουργό Πολιτισμού, τιμήθηκαν η ποιήτρια Ιμάμ Μερσάλ και ο πεζογράφος Αντέλ Εσμάτ από την Αίγυπτο, ο ποιητής και πανεπιστημιακός Νάσος Βαγενάς και ο πεζογράφος Αλέξης Πανσέληνος, από την Ελλάδα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ