LIVE!

Ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ για τη διακοπή συνεργασίας από το φεστιβάλ Animasyros

Ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ για τη διακοπή δυνεργασίας από το φεστιβάλ Animasyros Facebook Twitter
Φωτ.: Animasyros
0

Η πρεσβεία του Ισραήλ εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή της σχετικά με την απόφαση του Φεστιβάλ Animasyros να διακόψει τη συνεργασία μαζί της, υποκύπτοντας, όπως ανέφερε, σε πιέσεις από αντι-ισραηλινές ομάδες και πολιτικές παρατάξεις.

Σε δήλωσή της, η πρεσβεία τόνισε ότι το Animasyros υπήρξε μακροχρόνιος συνεργάτης, με κοινό όραμα για την προώθηση του διαλόγου, της συμπερίληψης και του πλουραλισμού μέσω της τέχνης και του πολιτισμού. «Είναι λυπηρό και βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι το φεστιβάλ εγκατέλειψε αυτές τις αξίες, υποκύπτοντας δειλά στον εκφοβισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρεσβεία κάλεσε τους συνεργάτες του φεστιβάλ και όλους όσοι εκτιμούν τις ελεύθερες πολιτιστικές ανταλλαγές να καταδικάσουν την απόφαση αυτή και να υψώσουν τη φωνή τους υπέρ της ελευθερίας στην τέχνη. «Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες», κατέληξε η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα για την προώθηση της κατανόησης και της ειρήνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της πρεσβείας Ισραήλ 

Το Animasyros υπήρξε μακροχρόνιος συνεργάτης της Πρεσβείας του Ισραήλ, με την πεποίθηση ότι η τέχνη και ο πολιτισμός οφείλει να είναι ένας τόπος συνάντησης που προάγει τον διάλογο, τη συμπερίληψη και τον πλουραλισμό.

Επομένως, είναι λυπηρό και βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι το φεστιβάλ εγκατέλειψε αυτές τις αξίες, υποκύπτοντας δειλά στον εκφοβισμό αντι-ισραηλινών ομάδων και μικρών πολιτικών παρατάξεων, διακόπτοντας τη συνεργασία του με την Πρεσβεία. Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες.

Οι συνεργάτες, και μάλιστα όλοι όσοι εκτιμούν τις ελεύθερες πολιτιστικές ανταλλαγές, θα πρέπει να καταδικάσουν αυτή την απόφαση και να υψώσουν τη φωνή τους.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ