ΑmateurBoyz, Hokusai, Veloso

ΑmateurBoyz, Hokusai, Veloso Facebook Twitter
Η επιστροφή των Amateur
0

» Περιμένω και φέτος να πάρουν φωτιά τα dancefloors κάθε ξεχασμένης disco που απέμεινε στην «Ι love to hate» ’80s Aθήνα. Και για την ακρίβεια, ξεχάστε ό,τι ρωσικά μάθατε πέρσι, φέτος ξεκινάμε τα πολωνικά! Το επόμενο εξωφρενικό πάρτι των AmateurBoyz ξαναχτυπά το Σάββατο 20 Οκτώβρη σε άγνωστο πολωνικό club στην πλατεία Αττικής. Ψάξε-ψάξε, κάπου θα το βρείς… Ο doorman Nicolaich επιτάσσει motocross! Aγόρια με κράνη, πέτσινα γάντια, φλούο (πάει με όλα), σκουλαρίκια, κολάν, επιγονατίδες, δέρμα, ρόδες, γκάζια και μαγκιά. Κορίτσια με μαγιό, racing flags, πολύ κραγιόν, ξανθιές αμαζόνες με ασφαλτοστρωμένες βάτες και τακούνια που σπινιάρουν! Μαζί τους απευθείας από το Λονδίνο ο electrodisco πανικός Τronic Youth. Στην προθέρμανση η Lizard (aka Dj Girl) και στα μπλινκ-μπλινκ video οι s*m*a*s*h. Πιο πολλά δεν λέγονται, το πάρτι επιμένει να είναι το underground μυστικό της πόλης.
Στάθης Μητρόπουλος

» Περιμένω το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πνευματικής Αναζήτησης που διοργανώνει το περιοδικό «ΑΒΑΤΟΝ» στις 20-21 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Σε ένα πολύ ξεχωριστό διήμερο θα παρουσιαστούν σημαντικές και σπάνιες ταινίες, οι οποίες, αντλώντας από τις παραδόσεις των λαών, την αρχαία σοφία και τη σύγχρονη πνευματικότητα, ρίχνουν φως στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης. Ξεχωρίζω το Ρουμί: Τα φτερά της αγάπης σε σκηνοθεσία Σεμς Φριλάντερ με σπάνιες συνεντεύξεις για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, καθώς και footage από ιερές τελετές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά δημόσια και κινηματογραφήθηκαν στο Κάιρο, την Κωνσταντινούπολη και το Ικόνιο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ταινίες για τον Γκουρτζίεφ, τον Καρλ Γιουνγκ, και η ιστορία του 14ου Δαλάι Λάμα. Περιμένω επίσης δύο βιβλία που πρόκειται να εκδοθούν από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους σύντομα: Το πρώτο, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι μια συλλογή κριτικών δοκιμίων του Τζ. Μ. Κούτσι με τίτλο Ξένα Ακρογιάλια. Ο νομπελίστας συγγραφέας αποκαλύπτει απροσδόκητες πτυχές γνωστών λογοτεχνικών έργων και φωτίζει απρόβλεπτες όψεις του συγγραφικού αλλά και ατομικού χαρακτήρα των δημιουργών τους. Την ελληνική έκδοση επιμελείται ο Άρης Μπερλής. Το δεύτερο βιβλίο είναι από τις εκδόσεις Άγρα και θα είναι ένα λεύκωμα με τίτλο Hokusai, Οι τριάντα έξι όψεις του όρους Φούτζι. Πρόκειται για την πλήρη συλλογή με τις διάσημες όψεις του Όρους Φούτζι. Η επιρροή του Χοκουσάι ξεπερνά τα όρια της ιαπωνικής τέχνης και φτάνει ακόμα και στους Γάλλους ιμπρεσιονιστές όπως ο Ντεγκά, ο Λοτρέκ και ο Μονέ. Η υψηλή αισθητική του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου μάλλον εγγυάται ένα αριστουργηματικό λεύκωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ιαπωνικής τέχνης.
Μιχάλης Μιχαήλ

» Εν όψει της συναυλίας του Caetano Veloso στις 25 Οκτωβρίου, περιμένω τον πρώτο του δυσεύρετο ατομικό δίσκο (από το 1969) που έχω παραγγείλει στο δισκάδικο-θησαυρό της Σόλωνος & Μασσαλίας. Επίσης περιμένω να δω το Paranoid Park του Γκας Βαν Σαντ που δεν κατάφερα να δω στις Νύχτες Πρεμιέρας. Και φυσικά περιμένω η κινητοποίηση της διεθνούς μπλογκόσφαιρας για το περιβάλλον (blogactionday.com) όχι μόνο να επαναληφθεί, αλλά και να ευαισθητοποιήσει κάποια στιγμή και τους πιο σκληροπυρηνικούς της απέναντι όχθης.
Αλεξάνδρα Χαΐνη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ