10.000 επιστολές σχηματίζουν μια εντυπωσιακή εγκατάσταση σε μια εκκλησία στο Βερολίνο

Τσιχάρου Σιότα: Μια εγκατάσταση με 10.000 επιστολές σε μια εκκλησία στο Βερολίνο Facebook Twitter
CHIHARU SHIOTA | I HOPE... KÖNIG GALERIE
0

Στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας, η Γιαπωνέζα εικαστικός Τσιχάρου Σιότα έκανε την πιο θεαματική εγκατάσταση στα Giardini με το έργο «The Key In The Hand», με ένα παλιό τεράστιο σκαρί και χιλιάδες κόκκινες κλωστές από το ταβάνι, από όπου κρέμονταν 180.000 μικρά κλειδιά.

Η Σιότα ανακαλύφθηκε τότε «διεθνώς» και τώρα η 49χρονη εικαστικός, που γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας και κατοικεί μόνιμα στο Βερολίνο, κάνει μια εγκατάσταση στον ναό της Αγίας Αγνής στο Βερολίνο, ως συνέχεια της δουλειάς της στη Βενετία. Ερχόμενη από τη μεγάλη παράδοση της ιαπωνικής χειροτεχνίας, η Σιότα, με χιλιάδες πάλι κόκκινες κλωστές, προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον κέντρο της ύπαρξης.

Η εγκατάσταση «Ελπίζω...» έχει πάλι ως σημείο εκκίνησης τον σκελετό ενός σκάφους, μια μεταλλική κατασκευή που μοιάζει να αιωρείται σε ένα ταξίδι στο άπειρο με τις σημειώσεις πολλών ζωών μαζί.

Τσιχάρου Σιότα: Μια εγκατάσταση με 10.000 επιστολές σε μια εκκλησία στο Βερολίνο Facebook Twitter
CHIHARU SHIOTA | I HOPE... KÖNIG GALERIE

Αυτήν τη φορά, στη θέση των χιλιάδων κλειδιών βρίσκονται 10.000 επιστολές που έχουν αποσταλεί στην καλλιτέχνιδα από όλο τον κόσμο, σε κόκκινο χαρτί, δεμένες με κόκκινα νήματα που κρέμονται από την οροφή.

Το έργο της μοιάζει με ένα ποίημα και η ίδια η Σιότα παρουσιάζει τη σύνδεση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναστοχάζονται για τα θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μεταξύ της γέννησης και του θανάτου. Είναι ένα έργο που μοιάζει να ισορροπεί μεταξύ των ακραίων πλευρών της ζωής, ενσωματώνοντας την ατομική πολυπλοκότητα και τις συλλογικές αναμνήσεις που αποκαλύπτουν τους κρυμμένους εσωτερικούς κόσμους των ανθρώπων. 

Αντιμετωπίζοντας τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανησυχίες, όπως η ζωή, ο θάνατος και οι σχέσεις, διερευνά την ανθρώπινη ύπαρξη σε διάφορες διαστάσεις, και όλα καταλήγουν σε ένα λαβύρινθο με κλωστές που μοιάζουν με αιμοφόρα αγγεία.

Τσιχάρου Σιότα: Μια εγκατάσταση με 10.000 επιστολές σε μια εκκλησία στο Βερολίνο Facebook Twitter
CHIHARU SHIOTA | I HOPE... KÖNIG GALERIE
Τσιχάρου Σιότα: Μια εγκατάσταση με 10.000 επιστολές σε μια εκκλησία στο Βερολίνο Facebook Twitter
CHIHARU SHIOTA | I HOPE... KÖNIG GALERIE
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM