ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γερμανία: Αντιδράσεις μετά το βίντεο ποδοσφαιριστή που παραβίασε τους κανόνες για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Αντιδράσεις μετά το βίντεο ποδοσφαιριστή που παραβίασε τους κανόνες για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Γερμανία το βίντεο ποδοσφαιριστή που παραβίασε τους κανόνες για τον κορωνοϊό, την ώρα που η Bundesliga ελπίζει να πάρει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την επανέναρξη των αγώνων.

Ο Σάλομον Καλού έκανε live στο Facebook, ανταλλάσσοντας χειραψίες με κάποιους συμπαίκτες του, στα αποδυτήρια της Χέρτα Βερολίνου, αλλά και με εργαζόμενους στο σύλλογο. Οι ενέργειές του αποτελούν παραβίαση των κανόνων που έχουν τεθεί για τον κορωνοϊό, προκειμένου να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές στη Γερμανία.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η Χέρτα Βερολίνου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Σάλομον Καλού, ενώ η γερμανική ποδοσφαιρική λίγκα ανέφερε ότι οι εικόνες αυτές «είναι απολύτως απαράδεκτες».

Η ομάδα του Καλού υποστήριξε ότι πρόκειται για συμπεριφορά ενός παίκτη και αρνήθηκε ότι ο σύλλογος δεν παίρνει στα σοβαρά την τήρηση των αποστάσεων και τους κανόνες υγιεινής. Παράλληλα, η Χέρτα Βερολίνου σημείωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε αφότου όλη η ομάδα είχε βρεθεί αρνητική στον κορωνοϊό.

 

«Το βίντεο του Καλού από τα αποδυτήρια παραβιάζει τους βασικούς κανόνες της ομάδας και δείχνει συμπεριφορά που δεν είναι κατάλληλη σε αυτή την κατάσταση, ούτε είναι σύμφωνη με τους κανόνες του συλλόγου», ανέφερε η ανακοίνωση της Χέρτα. Ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Μίκαελ Πρέετζ, τόνισε ότι «Ο Καλού προκάλεσε μεγάλη ζημιά και δημιούργησε την εντύπωση ότι οι παίκτες δεν παίρνουν στα σοβαρά το ζήτημα του κορωνοϊού».

Μετά τον σάλο, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές του, ενώ απολογήθηκε και στους συμπαίκτες του τους οποίους κατέγραψε στο live χωρίς να το γνωρίζουν. «Λυπάμαι αν η συμπεριφορά μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν παίρνω στα σοβαρά τον κορωνοϊό, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό. Το αντίθετο ισχύει, γιατί ανησυχώ ιδιαίτερα για τους ανθρώπους στην Αφρική, επειδή εκεί η ιατρική περίθαλψη δεν είναι όσο καλή είναι στη Γερμανία. Δεν το σκέφτηκα πραγματικά, χάρηκα που όλα τα τεστ ήταν αρνητικά», δήλωσε ο Καλού.

Δέκα θετικά δείγματα στο γερμανικό ποδόσφαιρο

Η Bundesliga ελπίζει να ξεκινήσει ξανά η αγωνιστική δράση στις 16 Μαΐου, παίρνοντας το «πράσινο φως» στην κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη.

Ήδη η γερμανική λίγκα έχει προχωρήσει σε μαζικούς ελέγχους σε παίκτες και προσωπικό των συλλόγων των δύο πρώτων κατηγοριών. Από τους πάνω από 1.700 ελέγχους σε 36 ομάδες έχουν βρεθεί 10 δείγματα θετικά σε κορωνοϊό. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει δεύτερος γύρος ελέγχων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, έχει ταχθεί υπέρ της επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος εντός του Μαΐου, χωρίς θεατές. «Βρίσκω εφικτό το πρόγραμμα της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας. Στηρίζω την επανέναρξη τον Μάιο», δήλωσε στην Bild, αλλά τάχθηκε υπέρ του να μπαίνει ολόκληρη η ομάδα σε καραντίνα σε περίπτωση θετικού δείγματος, κάτι που δεν περιλαμβάνει το πλάνο της γερμανικής λίγκας.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ