Ιταλία: Περιορίστηκαν σημαντικά τα κρούσματα αλλά αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί

Ιταλία: Περιορίστηκαν σημαντικά τα κρούσματα αλλά αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί Facebook Twitter
0

Σημαντικός περιορισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ιταλία, με αύξηση ωστόσο του αριθμού των νεκρών.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 197.675 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.644 άνθρωποι ενώ 64.928 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 330 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.739 νέα κρούσματα. 1.696 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.956 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.353 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.504 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο περιορίζεται σημαντικά (585 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, σημειώνεται αύξηση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 70 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 112 ανθρώπους σε σχέση με χθες. Η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζει να δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε (ο οποίος απόψε θα επισκεφθεί τρεις πόλεις της Λομβαρδίας), συνεχίζει να τονίζει ότι η μετάβαση στην δεύτερη φάση, με μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε ότι από τις 4 Μαΐου και πέρα θα λειτουργήσουν η μεταποιητική βιομηχανία και ο οικοδομικός τομέας, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους.

Μόνη ουσιαστική διαφορά, στο θέμα αυτό, είναι ότι οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται και συγγενικά τους πρόσωπα, ή άτομα με τα οποία διατηρούν σταθερό δεσμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM