Βρετανία: Διαψεύδει τα περί «θανάτου» της η πρώτη εθελόντρια σε δοκιμή εμβολίου - «Είμαι μια χαρά»

Βρετανία: Διαψεύδει τα περί «θανάτου» της η πρώτη εθελόντρια σε δοκιμή εμβολίου - «Είμαι μια χαρά» Facebook Twitter
0

«Είμαι μια χαρά» δηλώνει μία από τις πρώτες εθελόντριες στη Μεγάλη Βρετανία στις οποίες έγινε δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό, μετά από φήμες που διακινήθηκαν μέσω social media  περί «θανάτου» της.

Σύμφωνα με fake δημοσίευμα, η μικροβιολόγος, δρ Ελίζα Γκρανάτο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από επιπλοκές που προέκυψαν μετά τη δοκιμή του εμβολίου.

Η κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα ως «παντελώς ψευδές», προειδοποιώντας όσους μοιράζονταν το άρθρο πως συμμετέχουν στη διαδικτυακή διακίνηση ενός ανυπόστατου ισχυρισμού.


«Είμαι μια χαρά ζωντανή, σας ευχαριστώ. Πίνω τσάι, είναι 26 Απριλίου, τρεις ημέρες μετά τα γενέθλιά μου, τρεις ημέρες μετά τη δοκιμή εμβολίου και απολαμβάνω την Κυριακή μου και το ίδιο εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο» ανέφερε η ίδια σε βίντεο που προέβαλε το BBC, μετά από επικοινωνία της με το δημοσιογράφο Φέργκους Γουέλς. 

Η Γκρανάτο ήταν μία από τους δύο ανθρώπους που συμμετείχε εθελοντικά την περασμένη Πέμπτη στη δοκιμή, δηλώνοντας ενθουσιασμένη που ήταν μέρος της όλης προσπάθειας.

«Ξυπνάς και ένα φέικ άρθρο σε έχει για νεκρή... Είμαι μια χαρά» ανέφερε σε tweet της μετά τις φήμες περί «θανάτου» της και προτού κάνει ιδιωτικό τον λογαριασμό της.

Το απόγευμα της Κυριακής, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με ανάρτησή του επίσης στο Twitter ανέφερε: «Η είδηση που κυκλοφορεί στα social media και αναφέρει πως η πρώτη εθελόντρια σε δοκιμή εμβολίου στη Βρετανία πέθανε, είναι παντελώς ανυπόστατη. Προτού μοιραστείτε online ανυπόστατες ειδήσεις, χρησιμοποιήστε το SHARE checklist προκειμένου να σας βοηθήσει στη διασπορά επικίνδυνου περιεχομένου».


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM