Κορωνοϊός - Βόρεια Μακεδονία: Σε υποχρεωτική καραντίνα ο πρωθυπουργός - Μετά από επαφή του με νοσούντα

Κορωνοϊός - Βόρεια Μακεδονία: Σε υποχρεωτική καραντίνα ο πρωθυπουργός - Μετά από επαφή του με νοσούντα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο εκ των αντιπρόεδρων της κυβέρνησης και δύο υπουργοί τέθηκαν σε υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση 14 ημερών, καθώς ήρθαν σε επαφή με τον δήμαρχο του Κουμάνοβο, ο οποίος σήμερα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Όλιβερ Σπάσοφσκι, καθώς και ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Μπούγιαρ Οσμάνι, ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φιλίπτσε και ο υπουργός Παιδείας, 'Αρμπερ Αντέμι, μετέβησαν χθες στο Κουμάνοβο, στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας, όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον δήμαρχο της πόλης, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι, σχετικά με τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του νέου κορονοϊού στην πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων, η οποία έχει πληγεί περισσότερο απ΄όλες τις άλλες στη χώρα, από την εξάπλωση της Covid 19.

Από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο αντιπρόεδρος και οι δύο υπουργοί που τέθηκαν σε υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση θα εκτελούν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν σε υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας, ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με δημοσιογράφο που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μετά τη συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας ανακοίνωσε την παράταση για 30 ημέρες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Ο Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά η επιδημία του κορονοϊού και να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και των πολιτών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM