Ιταλία: Στους 542 οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες - Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης του ιού

Ιταλία: Στους 542 οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες - Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης του ιού Facebook Twitter
Δημιουργία ειδικής μονάδας για ασθενείς με κορωνοϊό στη Νάπολη 07/04/2020 (ΕΡΑ)
0

Σε 139.422 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία με τους νεκρούς να φτάνουν τους 17.669. Παράλληλα, 26.491 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 135.586 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.127 άνθρωποι ενώ 24.392 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 542 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.856 νέα κρούσματα. 2.099 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (817 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) αλλά οι νεκροί είναι 62 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται αισθητά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι πιθανό να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαίου. Υπό τον όρο να συνεχιστεί μια συνολική, μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών.

Corriere della Sera: Οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία για τους επόμενους δυο μήνες

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera. Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη. Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Τα ιταλικά λιμάνια δεν είναι πλέον «ασφαλή» - Υπερπλήρες το κέντρο μεταναστών της Λαμπεντούζα

 

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, η χώρα δεν θα παρέχει πλέον «ασφαλή λιμάνια» σε όσα πλοία μεταφέρουν και διασώζουν μετανάστες. Η νέα αυτή απόφαση θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού. Το σχετικό διάταγμα υπέγραψαν οι Ιταλοί υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας της κυβέρνησης Κόντε.

Παράλληλα, στο κέντρο μεταναστών της Λαμπεντούζα δεν μπορούν πλέον να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες συνθήκες, με την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων ασφαλείας. Ο δήμαρχος του νησιού Τοτό Μαρτέλο ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης να σταλεί πλοίο το οποίο να αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι της Λαμπεντούζα, ώστε να φιλοξενήσει προσωρινά όλους τους μετανάστες που θα αφιχθούν τις επόμενες ημέρες.

Κόντε: «Η Ευρώπη πρέπει να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με συνέντευξή του προς τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού, ζήτησε από την Ευρώπη να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, σαφώς, βηματισμό, τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό τομέα. Σύμφωνα με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ευρώπη και πιστεύουν σε μια ενωμένη, ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη στο ύψος του πολιτισμού και της Ιστορίας της, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αποφασιστικά βήματα, προάγοντας και στηρίζοντας όλα τα μέσα για την ανοικοδόμηση και την αναγέννηση. Αν θέλουμε να προστατέψουμε το κοινό μας σπίτι, ήρθε η στιγμή να σκεφθούμε ως ομάδα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί,, έναντι των υπολοίπων διεθνών πρωταγωνιστών, κατά την τεράστια οικονομική και κοινωνική πρόκληση, που θα ακολουθήσει την υγειονομική».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι η κυβέρνησή του κινητοποιήθηκε άμεσα, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και ότι έχουν εγκριθεί ήδη σημαντικά κονδύλια για την στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM