Γουίμπλεντον: Αποζημίωση 100 εκατ. λιρών για τη ματαίωση, έχει ασφάλεια για πανδημία

Γουίμπλεντον: Αποζημίωση 100 εκατ. λιρών για τη ματαίωση, έχει ασφάλεια για πανδημία Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε μεν στη ματαίωση του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η προνοητικότητα του All England Club «σώζει» την κατάσταση.

To All England Club έχει ασφάλεια που καλύπτει και τις μεταδοτικές ασθένειες και είναι σε διαδικασία για να λάβει αποζημίωση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες. To Γουίμπλεντον είναι το μόνο από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ που έχει ασφάλεια για πανδημία, σύμφωνα με τους Times. Μια ρήτρα που προστέθηκε μετά την έξαρση του Sars.

Για παράδειγμα η γαλλική ομοσπονδία τένις δεν είχε την ίδια προνοητικότητα. Εξάλλου, παραδέχθηκε ότι ήταν απελπισμένη να βρει νέα ημερομηνία για το Ρολάν Γκαρός- που θα γίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου- καθώς κινδύνευε να χάσει 230 εκατομμύρια λίρες.

Η ασφάλεια του All England Club κοστίζει περίπου 1,5 εκατομμύριο λίρες τον χρόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τώρα, θα γίνουν συζητήσεις για να καθοριστεί το ακριβές ποσό της αποζημίωσης. Αν και αναμένονταν έσοδα 250 εκατομμυρίων από το τουρνουά, το ποσό της αποζημίωσης θα είναι μικρότερο γιατί το κλαμπ δεν θα επιβαρυνθεί με δαπάνες όπως για το προσωπικό, εργασίες και τα χρηματικά έπαθλα ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών.

«Σαφώς είμαστε τυχεροί που έχουμε ασφάλεια. Βοηθά, αλλά δεν λύνει όλα μας τα προβλήματα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λιούις, CEO του All England. Τα νέα για την αποζημίωση από την ασφάλεια πάντως δεν θα παρηγορήσουν ιδιαίτερα τους τενίστες.

«Συντετριμμένος», ήταν η αντίδραση του Ρότζερ Φέντερερ στην ανακοίνωση της ματαίωσης του Γουίμπλεντον. «Είμαι ταραγμένη», ήταν το σχόλιο της Σερένα Γουίλιαμς.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM