Βρετανία: Δύο χρόνια φυλακής για όποιον βήχει σκόπιμα μπροστά σε αστυνομικούς

Βρετανία: Δύο χρόνια φυλακής για όποιον βήχει σκόπιμα μπροστά σε αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Όποιος ισχυρίζεται ότι νοσεί από κορωνοϊό και εσκεμμένα βήχει προς τα μέλη των βρετανικών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κάθειρξης 2 ετών.

Ο διευθυντής Εισαγγελικών Αρχών της Βρετανίας, Μαξ Χιλ, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες πως πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών και εργαζόμενων σε καταστήματα.

Οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για επίθεση λόγω αυτής της ενέργειάς τους, εξήγησε ο αξιωματούχος.

«Τα μέλη των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, καθώς η κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού» σημείωσε ο Χιλ σε μια ανακοίνωση.

«Επομένως, είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι νοσούν από τον Covid-19 βήχουν εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Ας είμαι ξεκάθαρος: πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να σταματήσει».

Χθες, σε βάρος 45χρονου άνδρα απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για επίθεση εναντίον μέλους των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών, αφού, ισχυριζόμενος ότι έχει κορωνοϊό, έβηξε απευθείας στα πρόσωπα αστυνομικών στο Λονδίνο που τον είχαν συλλάβει για ένα άλλο αδίκημα, αναφέρει η Γενική Εισαγγελία.

Στο Μπλάκμπερν, στη βόρεια Αγγλία, 40χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στη φυλακή, αφού απείλησε να φτύσει αστυνομικούς που τον ρώτησαν γιατί κυκλοφορούσε έξω, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM