Βατικανό: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες του Πάσχα - Πληροφορίες για κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του Πάπα

Βατικανό: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες του Πάσχα - Πληροφορίες για κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του Πάπα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι λειτουργίες του Πάσχα θα γίνουν χωρίς την παρουσία πιστών, χωρίς λιτανείες και χωρίς την τελετή του Νιπτήρος φέτος, σύμφωνα με ένα διάταγμα που εξέδωσε σήμερα η Αγία Έδρα.

Οι πιστοί θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες των λειτουργιών, ώστε να προσεύχονται αν θέλουν από το σπίτι τους και να τις παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση. Την Μεγάλη Πέμπτη θα παραλειφθεί η τελετή του Νιπτήρος και δεν θα γίνει λιτανεία μετά το τέλος της λειτουργίας. Την Μεγάλη Παρασκευή, οι ιερείς θα προσευχηθούν για τους ασθενείς και τους νεκρούς. Μόνο εκείνος που ιερουργεί θα φιλήσει τον Εσταυρωμένο και κανείς άλλος.

Κάποιες από τις τελετές, όπως ο Δρόμος του Σταυρού που παραδοσιακά γίνεται στο Κολοσσαίο παρουσία του Πάπα, ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Πιθανόν να αναβληθεί και η τελετή του αγιασμού του ελαίου που χρησιμοποιείται στις βαπτίσεις.

Από την έναρξη της επιδημίας στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 67 ιερείς, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιεύει σήμερα η καθολική εφημερίδα Avvenire. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας. «Οι ιερείς ασθενούν και πεθαίνουν όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους, αν και είναι πολύ δύσκολο επί του παρόντος να ριψοκινδυνεύσουμε μια στατιστική ανάλυψη», σημειώνει η εφημερίδα.

Πριν από δύο εβδομάδες ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει από τους ιερείς «να βρουν το θάρρος να βγουν έξω» και να επισκεφθούν τους ασθενείς, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση καλούσε τους Ιταλούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τα θύματα του νέου κορωνοϊού.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, ένα πρόσωπο που διαμένει στην κατοικία του πάπα Φραγκίσκου έχει βρεθεί θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Το Βατικανό δεν σχολίασε αυτήν την πληροφορία.

Ο 83χρονος ποντίφικας έχει ακυρώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Στην κατοικία του, τον ξενώνα Σάντα Μάρτα, ζουν συνολικά περίπου 75 άνθρωποι, σύμφωνα με μια πηγή του Βατικανού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ