ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός του «Roma» έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την Vogue

Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός του «Roma» έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την Vogue Facebook Twitter
0

Η Yalitza Aparicio Martínez ήταν, μέχρι προσφάτως, μια απλή δασκάλα νηπιαγωγείου στην Οαχάκα του Μεξικού, αλλά η ταινία «Roma» έμελλε να της αλλάξει τη ζωή και τώρα έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue. 

Στην ταινία υποδύεται την Cleo, έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από την οικιακή βοηθό που μεγάλωσε τον σκηνοθέτη Alfonso Cuarón όταν ήταν μικρός. 

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας και τις διθυραμβικές κριτικές, η Yalitza Aparicio Martínez πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλο της μεξικανικής Vogue, για το τεύχος Ιανουαρίου με ένα φόρεμα του οίκου Dior. 

Το εξώφυλλό της ίσως ένα μια από τις πρώτες φορές που η Vogue México επιλέγει μια γυναίκα με χαρακτηριστικά αυτόχθονα. Μια σύντομη αναδρομή στην 2οετή ιστορία της μεξικανικής έκδοσης του περιοδικού αποδεικνύει πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα εξώφυλλα προέβαλαν ψηλές, εντυπωσιακές και συνήθως ξανθές γυναίκες, αφού το να έχουν λατινική καταγωγή δεν ήταν απαραίτητο. Χαρακτηριστικά το 2018 στα εξώφυλλα εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Hailey Baldwin, Bella Hadid, Emily Ratajkowski και Lexi Boling.

Η επιλογή της Yalitza Aparicio Martínez όπως ήταν φυσικό πυροδότησε πολύ θετικά σχόλια, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για ιστορική στιγμή.

«Καταρρίπτονται συγκεκριμένα πρότυπα: πως μόνο άνθρωποι με συγκεκριμένο προφίλ μπορούν να γίνουν ηθοποιοί ή να πρωταγωνιστήσουν σε εξώφυλλα περιοδικών. Πλέον αναγνωρίζονται και άλλα πρόσωπα. Είναι κάτι που με κάνει τόσο χαρούμενη και περήφανη για τις ρίζες μου», σχολίασε η Yalitza Aparicio Martínez σε βίντεο για την Vogue.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

"Se están rompiendo ciertos estereotipos de que solamente personas con cierto perfil pueden aspirar a estar en una película o estar en una portada de revista." #YalitzaEnVogueMx #Vogue20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue México y Latinoamérica (@voguemexico) στις

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM