Κοροναϊός: Ιταλία και Γαλλία ζητούν μέτρα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ

Κοροναϊός: Ιταλία και Γαλλία ζητούν μέτρα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ Facebook Twitter
EPA
0

Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μέτρα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κοροναϊού στις οικονομίες της Ένωσης.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί χειρότερα από την κρίση στην Ευρώπη, καθώς έχει καταγράψει 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, και η Ρώμη έθεσε χθες, Κυριακή, σε καραντίνα μεγάλα τμήματα του εύπορου βορρά της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες της στο πλαίσιο μιας «μαζικής θεραπείας σοκ» για να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας.

Σε χωριστή δήλωσή του, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως «η κυβέρνηση δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να εξασφαλίσει πως ένα πακέτο μέτρων θα συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συντονισμό με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα». Στο μεταξύ, στο Παρίσι, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη χρειάζεται να καταρτίσει ένα «μαζικό» σχέδιο οικονομικής τόνωσης για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter πως το ποσό που χρειάζεται για το σχέδιο τόνωσης θα συζητηθεί στη διάρκεια συνεδρίασης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις 16 Μαρτίου. Ο Λεμέρ δήλωσε ακόμη πως ο κοροναϊός μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας κάτω από το 1% το 2020. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για αύξηση 1,3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM