Κοροναϊός: Αγόρι με παράλυση πέθανε μόνο στο σπίτι επειδή οι δικοί του ήταν σε καραντίνα

Κοροναϊός: Αγόρι με παράλυση πέθανε μόνο στο σπίτι επειδή οι δικοί του ήταν σε καραντίνα Facebook Twitter
0

Μόνο και αβοήθητο πέθανε ένα 17χρονο αγόρι με εγκεφαλική παράλυση από αγροτικό χωριό στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επειδή οι συγγενείς του δεν μπόρεσαν να το φροντίσουν όντας σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Daily News του Πεκίνου.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα για το θάνατο. Το αγόρι βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του την Τετάρτη, έξι ημέρες αφότου ο πατέρας του και ο 11χρονος αδελφός του, απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους και τέθηκαν σε καραντίνα σε μια εγκατάσταση 15 μίλια προς τα νότια. Και οι δύο είχαν εμφανίσει πυρετό και υπήρχαν υποψίες ότι είχαν τον ιό. Ο Yan Cheng παρέμεινε μόνος στο σπίτι ενώ για την ώρα η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή.

Καθώς δεν μπορούσε να βγει από την καραντίνα, ο πατέρας του, έγραψε μηνύματα ζητώντας βοήθεια μέσα από την πλατφόρμα Weibo. Οι αξιωματούχοι του χωριού ανέφεραν ότι επισκέφθηκαν το παιδί στο σπίτι, αλλά του παρείχαν τροφή μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου των έξι ημερών. Μια ομάδα που ονομάζεται Rice and Millet, που ιδρύθηκε από πρώην δημοσιογράφο κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικεντρώνεται σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες ασθένειες, δημοσίευσε φωτογραφίες του αγοριού σε αναπηρικό αμαξίδιο και στο κρεβάτι. Η ομάδα δημοσίευσε μια δήλωση την Τετάρτη λέγοντας ότι η θεία του το επισκέφθηκε αφού οι άλλοι συγγενείς του είχαν απομακρυνθεί, αλλά δεν κατάφερε να τον επισκεφθεί τις τελευταίες τρεις μέρες λόγω της κακής υγείας της.

Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια κινητική αναπηρία που μπορεί να επηρεάσει την κίνηση, το μυικό σύστημα και την ομιλία. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο μικρά προβλήματα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορεί να έχουν σοβαρή αναπηρία και να χρειάζονται φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Το αγόρι αναφέρεται ότι ήταν ως επί το πλείστον ακίνητο και είχε δυσκολία να μιλήσει.

Ο Guardian σημειώνει πως οι απόπειρες να επικοινωνήσει με τις αρχές στην περιοχή απέβησαν άκαρπες. Σύμφωνα με τοπικά μμε, ο πατέρας ενημερώθηκε από τις αρχές πως ο γιος του βρέθηκε νεκρός στο σπίτι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM