Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή λόγω κοροναϊού

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα στην Άπω Ανατολή λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα στην Άπω Ανατολή, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, κατόπιν των οδηγιών που έδωσε στις αρχές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση σε μια προσπάθεια αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στη χώρα. «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι η Ρωσία θα σταματήσει, «προσωρινά», να χορηγεί ηλεκτρονικά βίζα στους Κινέζους, πολίτες αρχής γενομένης από την Πέμπτη εξαιτίας του κορονοϊού. Την Τετάρτη η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κίνα από την 31η Ιανουαρίου, αφήνοντας σε ισχύ μόνο τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 7.783 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.678 στην κινεζική ενδοχώρα. Από τους χιλιάδες ασθενείς, 170 έχουν καταλήξει και 133 θεωρείται ότι έχουν ιαθεί πλήρως. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM