Αεροπορικές εταιρίες ακυρώνουν τις πτήσεις από και προς την Κίνα - Kαι η British Airways

Αεροπορικές εταιρίες ακυρώνουν τις πτήσεις από και προς την Κίνα - Kαι η British Airways Facebook Twitter
0

Η British Airways ανέστειλε όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την ηπειρωτική Κίνα λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ακολουθώντας άλλες αεροπορικές εταιρίες που έκαναν το ίδιο.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας εμφανίζεται η πληροφορία ότι καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Οι πελάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από ή προς την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα BA.com», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας αυξήθηκε σε 132 ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239.

Η ανακοίνωση της British Airways έρχεται μετά τις συστάσεις του Λονδίνου στους Βρετανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην ηπειρωτική Κίνα «μόνο εάν είναι ανάγκη», εξαιρώντας το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου.

«Το FCO συνεχίζει να συστήνει (στους Βρετανούς πολίτες) να μην ταξιδεύουν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ τους συστήνει να ταξιδεύουν "μονάχα εάν είναι ανάγκη" στην υπόλοιπη ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να περιλαμβάνεται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου)», επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας (Foreign and Commonwealth Office- FCO).

Την ίδια στιγμή, αεροπορικές εταιρίες όπως, η United Airlines Holdings Inc στο Σικάγο ανακοίνωσαν επίσης ότι ακυρώνουν μερικές πτήσεις προς την Κίνα, καθώς η ζήτησή τους έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς, έχουν ενημερώσει τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν πλέον στην Κίνα, φοβούμενες το ενδεχόμενο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν καλά πριν επισκεφτούν την Κίνα, ενώ η Βρετανία έχει συμβουλεύσει τους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Κίνα πλην ειδικών περιπτώσεων, ενώ και η Νότια Κορέα συμβούλευσε τους πολίτες της να αποφύγουν την Κίνα.

Από την πλευρά της η ρωσική αεροπορική εταιρεία Ural Airlines, που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Μόναχο, το Παρίσι και τη Ρώμη, η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

«Εξαιτίας της επιδημίας στην Κίνα (...) η Ural Airlines αναγκάζεται να αναστείλει μια σειρά πτήσεων ως το τέλος του χειμώνα», ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με την ίδια, τις πτήσεις της προς την Ευρώπη «παραδοσιακά χρησιμοποιούν μεγάλες ομάδες τουριστών από την Κίνα».

Οι Κινέζοι τουρίστες χρησιμοποιούν μαζικά τα ρωσικά αεροδρόμια ως διαμετακομιστικούς σταθμούς για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Τέλος, η Παπούα Νέα Γουινέα ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον κανέναν ταξιδιώτη από την Ασία, ένα ακραίο μέτρο που έχει στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα, στη χώρα.

«Από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όλων των πολιτών που προέρχονται από ασιατικά αεροδρόμια και λιμάνια», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Παπούας Νέας Γουινέας σε επιστολή του που απηύθυνε στις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Όσοι κάτοικοι της Παπούας Νέας Γουινέας επιστρέφουν από ασιατικές χώρες θα τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες, ενώ το μόνο σημείο εισόδου και εξόδου από τη χώρα θα είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Πορτ Μόρεσμπι. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM