Κάτια Ζυγούλη: Περιγράφει τις στιγμές που ο πατέρας της εγκλωβίστηκε στη φωτιά στο Μάτι

Κάτια Ζυγούλη: Περιγράφει τις στιγμές που ο πατέρας της εγκλωβίστηκε στη φωτιά στο Μάτι Facebook Twitter
Πηγή Φωτό Instagram
0

Η Κάτια Ζυγούλη μίλησε για τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε η οικογένειά της, όταν ο πατέρας της εγκλωβίστηκε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Εκείνη την ημέρα βρισκόμασταν στην Κέρκυρα με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά, Αναστασία, Αλέξανδρο, Αριάδνη. Χτυπά το τηλέφωνο και ακούω τις φωνές της φίλης μου της Στέλλας που μια φωτιά στον Βουτζά. Μπαίνει ο Σάκης στο "windy" (σ.σ εφαρμογή για τους ανέμους), βλέπει την κατεύθυνση και λέει "μαζέψτε τα και φύγετε". Όλοι κοιμόντουσαν στο σπίτι, δεν είχανε πάρει είδηση τι συνέβαινε. Παίρνει ο πατέρας μου τον μικρό, τον Απόλλωνα (σ.σ το τέταρτο παιδί τους με τον Σάκη) και για καλή μας τύχη αποφασίζει να τον πάει στο πάρκο και όχι σε ένα φιλικό σπίτι το οποίο κατέληξε να καεί», θυμάται η Κάτια Ζυγούλη, στο βίντεο που ανέβασε χθες στο κανάλι της, με αφορμή πρόσφατες αναδασώσεις στον Βουτζά και στον Νταού Πεντέλης.

Αντί ο πατέρας της να παραμείνει στο ασφαλές σημείο, άφησε το μικρό παιδί με την μητέρας της Κάτιας Ζυγούλη και, όπως λέει η ίδια, «είχε την φαεινή ιδέα» να γυρίσει και να βοηθήσει τον αδελφό του Σάκη Ρουβά, Αποστόλη, να ενεργοποιήσουν το σύστημα πυρόσβεσης. «Φτάνοντας όμως σπίτι [...] η φωτιά έχει φτάσει και στην προσπάθειά του να φύγει εγκλωβίστηκε».

Καλώντας τον πατέρα της, φανερά ταλαιπωρημένος της απάντησε «Είμαι καλά, κλείσε». «Το σήμα κόβεται, η μπαταρία πέφτει. Δεν γνώριζα αν υπάρχει σπίτι, το οποίο ελάχιστα με ένοιαζε». Ανησυχώντας για την ακεραιότητα του πατέρα της και με την επικοινωνία κομμένη, κατάφερε να επικοινωνήσει με έναν εθελοντή διασώστη που βρισκόταν προς το σπίτι. Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η καθησυχαστική κλήση: «Ο κυρ Νίκος είναι εδώ». 

Η περιγραφή της μετά το 2:00 - Αναδάσωση με τον σύζυγό της Σάκη Ρουβά

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM