Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν αύριο στην Κωνσταντινούπολη τον TurkStream

Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν αύριο στην Κωνσταντινούπολη τον TurkStream Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί αύριο την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεξαγάγει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρερτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των οποίων προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-τουρκικής συνεργασίας καθώς και επίκαιρα διεθνή ζητήματα μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη.

Η αυριανή επίσκεψη είναι η 12η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Τουρκία ως αρχηγός κράτους και η ένατη αφότου εξελέγη πρόεδρος το 2012 για τρίτη θητεία.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, προτίθεται να συζητήσει μαζί του περιφερειακά ζητήματα. Παράλληλα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα καταφέρει μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο «να επιτύχει κατά την συνάντηση τους, κατάπαυση του πυρός στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ώστε οι βόμβες να μη πέφτουν στα σπίτια των αμάχων πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM