Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν αύριο στην Κωνσταντινούπολη τον TurkStream

Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν αύριο στην Κωνσταντινούπολη τον TurkStream Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί αύριο την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεξαγάγει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρερτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των οποίων προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-τουρκικής συνεργασίας καθώς και επίκαιρα διεθνή ζητήματα μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη.

Η αυριανή επίσκεψη είναι η 12η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Τουρκία ως αρχηγός κράτους και η ένατη αφότου εξελέγη πρόεδρος το 2012 για τρίτη θητεία.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, προτίθεται να συζητήσει μαζί του περιφερειακά ζητήματα. Παράλληλα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα καταφέρει μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο «να επιτύχει κατά την συνάντηση τους, κατάπαυση του πυρός στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ώστε οι βόμβες να μη πέφτουν στα σπίτια των αμάχων πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM
Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM