Φιλιππίνες: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν

Φιλιππίνες: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν Facebook Twitter
EPA
0

Στους 28 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν από τις Φιλιππίνες σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι Αρχές.


Συνοδευόμενη από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα η τροπική καταιγίδα διέσχισε από τα ανατολικά στα δυτικά τα νησιά του αρχιπελάγους.

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο 28 ανθρώπων, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς. Ο απολογισμός επικαιροποιήθηκε αφού οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν σε πιο απομακρυσμένα νησιά, σε αρκετά από τα οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

«Είναι πιθανό ο απολογισμός να είναι ακόμη βαρύτερος», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται. Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας που πνίγηκαν, ένας αστυνομικός που έπαθε ηλεκτροπληξία από την πτώση γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που έκανε περιπολία και ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από φοίνικα.

Εξαιτίας του τυφώνα χάλασαν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, όπου το 80% των ανθρώπων είναι καθολικοί. Πολλοί άνθρωποι που ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σε μέρη που πλημμυρίζουν είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα σε καταφύγια που δημιουργήθηκαν. Πολλές πτήσεις και δρομολόγια πλοίων ακυρώθηκαν.

Ο Φανφόν, που στις Φιλιππίνες είχε το όνομα «Ούρσουλα», ήταν ο 21ος κυκλώνας που πλήττει το αρχιπέλαγος μέσα στο 2019. Ακολούθησε την ίδια πορεία με τον υπερτυφώνα Χαγιάν, τον πιο καταστροφικό που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες εξαιτίας του οποίου το 2013 σκοτώθηκαν και αγνοούνται περισσότεροι από 7.300 άνθρωποι.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM