Ο Τραμπ απαντά στον Κιμ: Θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το «χριστουγεννιάτικο δώρο» από τη Β. Κορέα

Ο Τραμπ απαντά στον Κιμ: Θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το «χριστουγεννιάτικο δώρο» από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε σήμερα την προειδοποίηση του Κιμ Γιονγκ Ουν περί αποστολής ενός «δώρου Χριστουγέννων», λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα «το αντιμετωπίσουν πολύ επιτυχώς», εν μέσω ανησυχιών στη χώρα ότι η Πιονγκγιάνγκ ίσως ετοιμάζεται για δοκιμή πυραύλου.

«Θα μάθουμε ποια είναι η έκπληξη και θα την αντιμετωπίσουμε πολύ επιτυχώς», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο. «Θα δούμε τι θα συμβεί.» «Ίσως είναι ένα ωραίο δώρο», σχολίασε. «Ίσως είναι ένα δώρο όπου μου στέλνει ένα όμορφο βάζο, τελείως αντίθετο από μια δοκιμή πυραύλου». Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον νωρίτερα αυτό τον μήνα για το ενδεχόμενο να λάβει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο». Η προειδοποίηση αυτή έγινε μετά την προθεσμία που έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου, για τη διατύπωση προτάσεων συμβιβασμού στις συνομιλίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας και τη μείωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Απευθύνοντας την προειδοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να παρατείνει τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους και είπε ότι «εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα επιλέξει να λάβει». Στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ έχουν πει πως η απάντηση της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, δοκιμές που έχει αναστείλει η Βόρεια Κορέα, όπως και δοκιμές πυρηνικών βομβών, από το 2017.

Η Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι η αναστολή των δοκιμών είναι απόδειξη ότι η πολιτική του να συζητά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένων ιστορικών συναντήσεων κορυφής με τον Κιμ, λειτουργεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Διεθνή / Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν δήλωσε ότι στόχος ήταν «δικαστές και αξιωματούχοι των μη ισλαμικών νόμων» και απειλώντας με νέες επιθέσεις έως την επιβολή της σαρία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Η μάχη για τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ μεταφέρεται στο Κάτω Σώμα του Κογκρέσου, όπου οι Ρεπουμπλικανοί επιχειρούν να περάσουν τον προϋπολογισμό με οριακή πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM