Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο του 2019» από την PETA

Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο του 2019» από την PETA Facebook Twitter
0

Σε «Πρόσωπο της χρονιάς» για το 2019 ανακηρύχθηκε ο Χοακίν Φίνιξ, ανακοίνωσε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA.

Η PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) αποφάσισε να τιμήσει τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Joker» επειδή είναι vegan από την ηλικία των τριών ετών και για την εμφάνισή του σε διαφημιστικές πινακίδες της οργάνωσης «We Are All Animals» (Είμαστε όλοι ζώα) στην Πλατεία Τάιμς στη Νέα Υόρκη και στη Λεωφόρο Σάνσετ στο Λος Άντζελες.

Με το βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Αντζέλικα Χιούστον και ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Ο Χοακίν Φίνιξ δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να στρέψει τους προβολείς μακριά από τον εαυτό του και πάνω στα δεινά των ζώων και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μίας πορείας vegan» δήλωσε η πρόεδρος της ΡΕΤΑ, Ίνγκριντ Νιούκιρκ. «H PETA είναι περήφανη που ξεκινάει την περίοδο των βραβεύσεων, τιμώντας την αφοσίωσή του στο να δείχνει σε όλους ότι όταν πρόκειται για αίσθημα φόβου, πόνου και αγάπης, ένα ανθρώπινο ον δεν διαφέρει από μια κότα ή ένα χάμστερ» ανέφερε.

Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο του 2019» από την PETA Facebook Twitter

Η PETA αναγνώρισε επίσης τον Φίνιξ για τον ρόλο του ως εκτελεστικού παραγωγού στο ντοκιμαντέρ «The Animal People», που ακολουθεί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι διώχθηκαν από ισχυρά συμφέροντα βιομηχανιών για τη διοργάνωση της εκστρατείας Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) κατά της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, για τα πειράματα που διεξήγε σε ζώα.

Ο Φίνιξ επίσης ήταν αφηγητής στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Earthlings» για τα δικαιώματα των ζώων, και απένειμε στον σκηνοθέτη του, Σον Μόνσον το πρώτο Ανθρωπιστικό Βραβείο Ρίβερ Φίνιξ στο γκαλά στην 35η επέτειο της PETA, το 2015.

Έχει συνεργαστεί με την οργάνωση για τις καμπάνιες κατά της χρήσης μαλλιού το 2016, κατά τη χρήσης δερμάτων από εξωτικά ζώα το 2015 και κατά της υπεραλίευσης το 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / PETA 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους φτερωτούς λέοντες του Αγίου Μάρκου στη Βενετία έχει φτιαχτεί εν μέρει στην Κίνα

Πολιτισμός / Ένας από τους φτερωτούς λέοντες του Αγίου Μάρκου στη Βενετία έχει φτιαχτεί εν μέρει στην Κίνα

Η ισοτοπική ανάλυση διαπιστώνει ότι το μετάλλευμα χαλκού προήλθε από τη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ, ενώ το άγαλμα θα μπορούσε να είναι ένας επαναχρησιμοποιημένος φύλακας τάφου της δυναστείας των Τανγκ
LIFO NEWSROOM
Ο Αντρέα Μποτσέλι μάγεψε με τη φωνή του την ιστορική Σαμαρκάνδη

Πολιτισμός / Ο Αντρέα Μποτσέλι μάγεψε με τη φωνή του την ιστορική Σαμαρκάνδη

Κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της αρχαίας ουζμπεκικής πόλης, η φωνή του Ιταλού τενόρου αντήχησε μπροστά στην πλατεία Ρεγκιστάν – έναν χώρο που εδώ και αιώνες αποτελεί την καρδιά του πολιτισμού του Δρόμου του Μεταξιού
LIFO NEWSROOM
Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Πολιτισμός / Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για την έκθεση «Ραφαήλ: Υψηλή Ποίηση», τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον δάσκαλο της Αναγέννησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουροσάβα από αύριο στους κινηματογράφους

Η αναδρομή στην crime κωμωδία των ‘90s του «Caught Stealing», το φιλμικό ανάλογο μιας ζεστής αγκαλιάς που λέγεται «Life of Chuck», το γουντιαλενικής ιδιοσυγκρασίας «Trois Amies» και το αξεπέραστο «Ran» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Ένα από τα πιο θρυλικά στέκια της Ευρώπης, με 250 χρόνια ιστορίας και θαμώνες από τον Γκαίτε και τον Σοπενχάουερ μέχρι τον Σταντάλ και τον Ίψεν, κινδυνεύει με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο πολλαπλάσιο από το προηγούμενο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ