Αυστηρές οδηγίες στους Βρετανούς σκηνοθέτες για γυμνό και σκηνές σεξ - Κανόνες και για τις οντισιόν

Αυστηρές οδηγίες στους Βρετανούς σκηνοθέτες για γυμνό και σκηνές σεξ - Κανόνες και για τις οντισιόν Facebook Twitter
0

Μετά την αποκάλυψη της Εμίλια Κλαρκ για τις γυμνές σκηνές στο Game of Thrones, η Directors UK εξέδωσε οδηγίες για σκηνές που περιλαμβάνουν γυμνό ή προσομοίωση σεξ. 

Ο φορέας που εκπροσωπεί τους σκηνοθέτες σε κινηματογράφο και τηλεόραση στη Βρετανία έχει σκοπό να δείξει έτσι τον σωστό τρόπο συνεργασίας με ηθοποιούς, συντονιστές τέτοιων σκηνών και άλλους. 

Τα νέα έρχονται μία ημέρα μετά την παραδοχή της Εμίλια Κλαρκ πως βρήκε «σκληρές» τις γυμνές σκηνές στο Game of Thrones και πως έχει δεχθεί πιέσεις να εμφανιστεί γυμνή και σε άλλους ρόλους.

«Όλοι έχουν δικαίωμα να νιώθουν ασφαλείς στην εργασία τους. Και αυτό ισχύει εξίσου είτε δουλεύεις σε ένα blockbuster του Χόλιγουντ είτε σε δραματική σειρά είτε σε καινούργια μικρού μήκους ταινία», είπε η Directors UK. 

Οι νέες οδηγίες, που από την βιομηχανία στηρίζουν φορείς όπως Bafta, Equity, BFI και Casting Directors' Guild, έρχονται στον απόηχο του κινήματος #MeToo και τους ισχυρισμούς πως πολλοί εργοδότες απαίτησαν ως αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες για τις δουλειές ηθοποιών.

Η Directors UK συστήνει και απαγόρευση του εντελώς γυμνού σε οποιαδήποτε οντισιόν ή επανεξέταση και καθόλου ημίγυμνο στις πρώτες ακροάσεις. 

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «από την φύση τους, οι οντισιόν βασίζονται σε μια ανισότητα δύναμης» και «πολλοί καλλιτέχνες μπορεί να νιώσουν πως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν σε άβολες απαιτήσεις για να πάρουν μια δουλειά».

Αντιθέτως προτείνουν οι «υποψήφιοι» να φορούν μπικίνι ή μαγιό και να φέρνουν μαζί τους συνοδό, απαιτώντας ταυτόχρονα να υπάρχει προειδοποίηση 48 ωρών και να τους δίνεται όλο το σενάριο σε οποιαδήποτε ακρόαση ζητά ημίγυμνη εμφάνιση.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να εξασφαλίζουν επίσης γραπτή συναίνεση του υποψηφίου πριν τον τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφία γυμνό ή ημίγυμνο.

«Ο σκηνοθέτης, ως επικεφαλής δημιουργικού σε μια παραγωγή, θα πρέπει να ορίζει το ύφος για ένα επαγγελματικό και αξιοσέβαστο περιβάλλον. Είμαστε όλοι εδώ επειδή δεν θέλουμε κανένα μέλος του καστ ή του προσωπικού να έρχεται ποτέ σε θέση που θα νιώθει ανασφαλής, πως τον εκμεταλλεύονται ή τον κακομεταχειρίζονται- ειδικά όταν δημιουργούν ευαίσθητο υλικό», σχολίασε η Susanna White, επικεφαλής της UK Directors. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM