Δύο άνδρες χόρεψαν αγκαλιά σε σόου του BBC και το κανάλι απάντησε στα ομοφοβικά παράπονα τηλεθεατών

Δύο άνδρες χόρεψαν αγκαλιά σε σόου του BBC και το κανάλι απάντησε στα ομοφοβικά παράπονα τηλεθεατών Facebook Twitter
0

Το χορευτικό σόου Strictly Come Dancing στο BBC παρουσίασε την πρώτη χορογραφία με δύο άνδρες χορευτές και, εκτός από τα αναρίθμητα επαινετικά σχόλια, δέχτηκε και δεκάδες παράπονα τηλεθεατών για την αναμετάδοση της χορογραφίας, με το BBC να απαντά στις επικρίσεις.

Στις 3 Νοεμβρίου, το δημοφιλές πρόγραμμα του βρετανικού καναλιού παρουσίασε τους επαγγελματίες χορευτές Johannes Radebe και Graziano di Prima, που χόρεψαν αγκαλιασμένοι, με τη συνοδεία της μελωδικής φωνής της Emeli Sandé. Ο Radebe, που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δήλωσε μετά στο περιοδικό Hello! ότι χάρη στην χορογραφία βίωσε μία πρωτόγνωρη χαρά: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω ότι με αποδέχονται για αυτό που είμαι», είπε, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως χόρεψε μαζί με τον di Prima, που βρίσκεται σε μία ετεροφυλοφιλική σχέση, «λέει πάρα πολλά για τους ανθρώπους αυτής της χώρας». 

Στο Instagram, ο 32χρονος χορευτής που συμμετέχει στο σόου από το 2018, ανέβασε μία φωτογραφία σχολιάζοντας πως «η αγάπη δεν γνωρίζει όρια».

View this post on Instagram

Love knows no boundaries. ??@grazianodiprima ❤️

A post shared by Johannes Radebe (@johannesradebe) on

Και ενώ πολλοί έδωσαν συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή μέσω των social media, η χορογραφία συγκέντρωσε και επικρίσεις, με το BBC News να κάνει γνωστό ότι τηλεθεατές επικοινώνησαν, απειλώντας πως δεν θα ξαναδούν το σόου αν χορευτικά ζευγάρια του ίδιου φύλου αρχίσουν να εμφανίζονται τακτικά. Το BBC δέχτηκε συνολικά 189 κλήσεις με αρκετούς θεατές να διατείνονται ότι το θέαμα τους «προσέβαλε προσωπικά».

Απαντώντας στα ομοφοβικά παράπονα, το BBC υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι το Strictly Come Dancing είναι ένα σόου που συμπεριλαμβάνει τους πάντες και οι παραγωγοί είναι υπερήφανοι που φιλοξένησαν τον χορό του Johannes και του Graziano κατά τη διάρκεια του γύρου των επαγγελματιών. «Είναι πρωτίστως χορευτές, το φύλο τους δεν έχει καμία σημασία για την χορογραφία».

Παρότι προβάλλεται ήδη η 17 σεζόν της σειράς, το σόου δεν είχε φιλοξενήσει μέχρι φέτος ζευγάρι χορευτών του ίδιου φύλου στο διαγωνιστικό κομμάτι. Ωστόσο στην περσινή σεζόν, έξι ζευγάρια του ίδιου φύλου είχαν χορέψει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Εν τω μεταξύ, το σόου Dancing on Ice του ITV, που ακολουθεί παρόμοιο φορμάτ, όπου επαγγελματίες χορεύουν με σελέμπριτι, αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο ζευγάρι του ίδιου φύλου στην επόμενη σεζόν, με τον τραγουδιστή των Steps, Ian 'H' Watkins και τον σκέιτερ Matt Evers.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM